Tuga u Mostaru - Preminuo bivši fudbaler Veleža, Partizana i Crvene zvezde

Tuga u Mostaru - Preminuo bivši fudbaler Veleža, Partizana i Crvene zvezde

Ranko Borozan, nekadašnji fudbaler Veleža, Partizana i Crvene zvezde, preminuo je danas u 86. godini života, saopštila su oba kluba.

Borozan je rođen u Mostaru, a karijeru je upravo počeo u našem Veležu, da bi kasnije otišao u Beograd i igrao za tri beogradska tima.

Rođen 25. jula 1933. godine u Mostaru, a među Rođenima je već kao 17-godišnjak dobio šansu da se afirmiše i zaigra seniorski fudbal.

U Veležu je proveo četiri godine, a potom je došao u Beograd gdje je redom nastupao za Partizan, Crvenu zvezdu i OFK Beograd. Poslije toga je uslijedila dvogodišnja pauza, a kopačke o klin je okačio kao član Jedinstva iz Zemuna. 

Bio je dio ekipe Partizana koja je odigrala legendarni prvi meč u historiji Kupa europskih šampiona u Lisabonu protiv Sportinga (3-3, 14. septembar 1955). U dresu Partizana.je nastupao od 1954. pa do 1957. godine i osvojio dva kupa Jugoslavije.

U Crvenu zvezdu je došao 19. decembra 1957. godine i ostao nešto više od dvije pune godine, s obzirom da je 28. decembra 1959. godine pojačao OFK Beograd.

Za to vrijeme, Borozan je u Zvezdi odigrao ukupno 74 utakmice (23 u prvenstvu, 43 prijateljske, sedam utakmica u Kupu i jednu utakmicu u Kupu Uefa) i postigao pet pogodaka, a stigao je i da debituje za B tim reprezentacije Jugoslavije.

Ispraćaj za kremaciju Ranka Borozana bit će obavljen u najužem krugu porodice.

Izvor: radiosarajevo.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks