Turistička simbioza: Od pola miliona za turistička dešavanja gotovo petina za Euphoriu! Od grada 87 000 maraka?


Turistička simbioza: Od pola miliona za turistička dešavanja gotovo petina za Euphoriu! Od grada 87 000 maraka?

I grad Banjaluka voli Euphoriu! Od grada 87 000 maraka. Skupština grada Banjaluka juče je usvojila da iz budžeta grada dodijeliti različitim udruženjima i organizacijama oko pola miliona maraka za organizaciju različitih turističkih dešavanja u ovoj godini. Između ostalog, 87.500 maraka biće dodijeljeno marketinškoj agenciji Euphoria koja je javnosti postala poznata po saradnji sa Investiciono razvojnom bankom Republike Srpske.

Foto: Kalendar turističkih dešavanja, Euphoria je 22. na listi

Euphoria novac iz budžeta grada dobija za organizaciju “Festivala ljetne noći” koji će se održati od 27. do 30. jula na velikoj sceni tvrđave Kastel. Organizacija događaja će koštati 80.000 maraka, dok na PDV odlazi sedam i po hiljada maraka.

Foto: Kalendar turističkih manifestacija u 2023. godini

Euphoria je javnosti u Republici Srpskoj postala poznata kada je objavljeno da je Investiciono razvojna banka Republike Srpske sa tom agencijom sklopila ugovor o uslugama marketinga, organizacije događaja i sličnih aktivnosti početkom 2021. godine. Posao je bio vrijedan 800.000 maraka.

Vlasnik ove marketinške agencije je Boris Udovičić bivši direktor marketinga Fudbalskog kluba Borac u vrijeme dok je na čelu tog kluba bio sestrić Milorada Dodika, Vico Zeljković. Udovičić je na prethodnim lokalnim izborima bio kandidat DNS za odbornika u banjalučkoj skupštini i nije dobio dovoljan broj glasova. Njegova agencija je u 2021. godini, kada su sarađivali sa IRB, ostvarila prihod od 1,2 miliona maraka. Prihodi ranijih godina bili su neuporedivo manji.

Foto naslovna: Wikipedia
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter