Tužilaštvo BiH se smatra nadležnim za -istragu o istrazi-

Tužilaštvo BiH se smatra nadležnim za -istragu o istrazi-

Tužilaštvo BiH smatra se nadležnim za “istragu o istrazi”, koja bi tvrde advokati dovela do rješenja misterije.

Još jedan slučaj stradanja mladića godinama zaokuplja pažnju javnosti, a od nedavno i Tužilaštva BiH. Riječ je o predmetu ubistva Davida Dragičevića, za koji je državno tužilaštvo zatražilo uvid od Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Specijalnog tužilaštva RS.

Nakon uvida u predmet biće donesena odluka o eventualnom preuzimanju predmeta. Upućeni kažu, u slučaju da izuzme predmet, državno tužilaštvo baviće se sumnjama na organizovani kriminal, zataškavanja i korupciju. Biće to, kao što kažu advokati porodice Dragičević “istraga o istrazi”.

U martu će tri godine od smrti banjalučkog studenta, čije je ubistvo u fiokama Okružnog javnog tužilaštva. Nije se odmaklo od toga da su jedna, ili više NN osobe osumnjičene.

“Ovo Tužilaštvo sprovodi istragu u krivičnom predmetu protiv NN lica, zbog krivičnog djela Ubistvo iz člana 124. stav 1. počinjeno na štetu Davida Dragičevića iz Banja Luke. Ovo Tužilaštvo će u što kraćem roku dostaviti predmet na uvid Tužilaštvu BiH”, navode iz OJT Banjaluka.

Dok se čeka konačan stav o preuzimanju slučaja, čeka se i odluka Ustavnog suda BIH, kojem se apelacijom obratio advokat porodice Dragičević. Traže reakciju Ustavnog suda i zbog nesprovođenja istrage protiv pojedinaca iz MUP-a Republike Srpske, kao i obustavljanja istrage protiv patologa Željka Karana koji je izvršio obdukciju nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića.

“Nadam se da će i Ustavni sud BiH uskoro donijeti odluku o apelaciji i to će biti jedan od važnijih dokumenata za rad Tužilaštva BIH. Ovom prilikom bih izrazio zahvalnost Tužilaštvu BIH, ali i tužiteljici Goradni Tadić, da oba ova slučaja, ubistva Davida i Dženana, privedu do samog kraja”, rekao je Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića.

Tužilaštvo BiH smatra se nadležnim za “istragu o istrazi”, koja bi tvrde advokati dovela do rješenja misterije.

Ustavni sud BiH ranije je odbio kao neosnovanu apelaciju Muriza Memića podnesenu zbog nepostojanja učinkovitosti istrage Tužilaštva Kantona Sarajevo u slučaju smrti njegovog sina Dženana. Sud je svojevremeno zaključio da ne postoji kršenje Ustava u predmetnim apelacijama. Na odluku po apelaciji porodice Dragičević još se čeka.

Izvor: ba.n1info.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter