Tužilaštvo traži moduse da ne optuži bahatog gazdu? Iz video snimka svima sem njima jasno je sve (Video)


Tužilaštvo traži moduse da ne optuži bahatog gazdu? Iz video snimka svima sem njima jasno je sve (Video)

Istraga protiv Neškovića zbog napada na radnika mjesecima tapka u mjestu. Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini i policija četiri mjeseca pokušavaju utvrditi da li je na spornom snimku koji je u avgustu ove godine uznemirio javnost Dragan Nešković, vlasnik lanca benzinskih pumpi napao radnika N.Č. i na ponižavajući način ga otjerao sa posla.

Dok je za mnoge odmah u startu sve bilo jasno istraga u ovom slučaju još uvijek ne daje rezultate.

U bijeljinskom tužilaštvu su potvrdili da se istraga protiv Dragana Neškovića iz Bijeljine vodi pod brojem predmeta T14 0 KTA 0032442 22.

– Postupajući tužilac uputio je Policijskoj upravi Bijeljina zahtjev za prikupljanje potrebnih informacija i obavještenja, u cilju provjera navoda u prijavi i donošenja adekvatne tužilačke odluke– naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

To znači da tužilac koji rukovodi istragom u ovom slučaju mjesecima čeka na informacije od policijskih službenika da li je u konkretnom slučaju Nešković izvršio krivično djelo.

Vladimir Dragičević, advokat radnika koji je bio žrtva napada, izjavio je da ni sam ne zna u kojoj je fazi predmet.

–U pitanju je Bijeljina i teško se dolazi do informacija iz spisa– dodao je advokat Dragičević.

Kada je u pitanju privatna tužba radnika protiv vlasnika lanca benzinskih pumpi, Dragičević je izjavio da prvo želi sačekati odluku tužilaštva u konkretnom slučaju.

 

Podsjetimo, u avgustu ove godine na Facebook stranici “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” objavljen je videosnimak nadzorne kamere sa Nešković pumpe u Bijeljini na kojem se vidi napad na radnika i ponižavajuće ponašanje, kako je tada navedeno vlasnika Dragana Neškovića.

Na snimci se jasno vidi da muškarac istrčava za radnikom i gađa ga nečim (vjerovatno čašom), a ispred objekta ga tjera da se skine go do pasa, odnosno da skine radnu majicu. Nakon toga ga je otjerao.

Snimak je objavio administrator Facebook stranice Dražan Pejaković koji je medijima potvrdio identitet radnika, kao i to da je radnika napao vlasnik Nešković pumpe zbog čega je potražio i pravnu pomoć.

–Radnik inače radi u marketu koja je u sklopu benzinske pumpe i ušao je tu u kafić koji je isto u sklopu pumpe nešto da ostavi, a Dragan Nešković je rekao da mu se donese nešto od pića. Momak pošto ne radi kao konobar i nije mu tu radno mjesto krenuo je nazad u market. Vlasnik ustane kao što se vidi i gađa ga čašom. Na kraju kaže ‘skidaj majicu i kući– bilo je napisano na Facebook stranici Crna lista poslodavaca Republike Srpske.

Kasnije se i sam radnik javio administratoru stranice te mu ispričao da je do problema došlo, između ostalog, nakon što je prišao Neškoviću da ga obavijesti kako ponovo ne radi pištolj za gorivo.

Radnik N.Č. kaže za Gerilu da prema njegovim  saznanjima tužilaštvo ništa nije uradilo u konkretnom slučaju

-Nadam se i očekujem od nadležnih institucija da  postupe u skladu sa zakonom– izjavio je N.Č. za Gerilu.

Nakon objavljenog snimka, vlasnik objekta Dragan Nešković je novinarima negirao da je on osoba koja je napala radnika.

 

Slučaj je prijavljen tužilaštvu koje je pokrenulo istragu protiv vlasnika pumpi “Nešković”.

Foto naslovna: Screenshot
Video: TikTok Compilations/BijeljinaCom
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter