-U raju iznad oblaka- novi singl i spot -Galije- (Video)


-U raju iznad oblaka- novi singl i spot -Galije- (Video)

Legendarna rok grupa „Galija“ objavila je novi singl „U raju iznad oblaka“, koji prati nesvakidašnji, vizuelno impresivni spot snimljen u jedinstvenoj prirodi dalekog Islanda.

Singl i spot U raju iznad oblaka najavljuju istoimeni album koji će ovog proleća na CD-u izaći za PGP RTS i promotersku kuću „Long plej“.

Frontmen „Galije“ Nenad Milosavljević napisao je muziku za numeru U raju iznad oblaka na stihove Predraga Pece Milosavljevića, koji s duhovnim polazištem od Bosfora i Jerusalima govore o osećaju i pitanju čovečje prostorne i sudbinske pripadnosti „pod istim Suncem, gde smo svi zarobljeni, onog trena kad smo rođeni“.

„Mislim da pesma U raju iznad oblaka već u sebi nosi neke snažne slike, koje svaki slušalac na svoj način može najbolje iščitati i spoznati. Kada smo pričali o mogućem spotu, shvatili smo da imamo fantastične prizore Islanda, koji sjajno naglašavaju stihove, tako što izmeštaju priču u prostore koji u sebi imaju isto tako nešto vanvremensko, moćno i mistično, ali jednostavno i prirodno“, objašnjava Neša Galija.

Autor spota U raju iznad oblaka je Dragoslav Ulić Dag, naš snimatelj koji živi i radi u Los Anđelesu.

U spotu se pojavljuje Mina Tomić, srpska umetnica koja već četiri godine živi na Islandu i istražuje život u prirodi u kombinaciji sa umetničkim obrazovanjem.

Mina koristi svoje telo u istraživanju pokreta, i proučavajući koreografiju preispituje i provocira naše kretanje u društvu.

Album U raju iznad oblaka producirao je legendarni Saša Habić, koji je sa „Galijom“ sarađivao na albumima Korak do slobode (1989) i Karavan (1994).

Pesmu U raju iznad oblaka dodatno krasi dečji hor dirigentkinje Ljiljane Ranđelović.

VIDEO:


Izvor: RTS