Ubijen naučnik koji je bio blizu važnog otkrića o koroni!


Ubijen naučnik koji je bio blizu važnog otkrića o koroni!

Medicinski istraživač Bing Liu (37), koji je navodno bio „na pragu veoma značajnog“ otkrića u vezi s korona virusom, nađen je mrtav prošlog vikenda u Pensilvaniji.

Kako je saopštila Uprava za sudsku medicinu Okruga Alegeni, beživotno tijelo nađeno je u u subotu u njegovom domu u Rosu, sjeverno od Pitsburga, a pogođen je iz vatrenog oružja u glavu u vrat, grudi i noge.

Sat nakon što je nađeno njegovo tijelo, u kolima oko kilometar dalje nađeno je i tijelo muškarca po imenu Hao Gu (46).

Brajan Kolhep, policijski inspektor opštine Ros, izjavio je za “Asošijeted pres” da se pretpostavlja „da su muškarci bili međusobno povezani“. Motiv ubistva je za sada nepoznat, kao i odnos između dvojice muškaraca.

Vjerovatno je reč o ubistvu i samoubistvu. Policija sumnja da je Liua ubio Hao Gu (46) iz Pitsburga, koji je potom izvršio samoubistvo tako što je sebi pucao u glavu, ali još nije objavljeno zvanično saopštenje.

– Muškarci su se poznavali. Indicije navode na zaključak da je muškarac iz kola pucao i ubio muškarca u kući, a zatim sjeo u automobil i oduzeo sebi život – izjavio je Kolhep.

Liu, koji je doktorirao računarske nauke na Nacionalnom univerzitetu Singapura, bio je naučni saradnik Univerziteta “Karnegi Melon”, prije nego što je postao naučnik-saradnik Medicinskog fakulteta Univerziteta u Pitsburgu.

U saopštenju univerziteta navodi se da je bio izvanredan mentor i uspješan naučnik, koji je bio koautor više od 30 studija, pri čemu mu je specijalnost bila sistemska biologija.

– Bing je bio na pragu veoma značajnog otkrića za razumijevanje ćelijskih mehanizama na kojima se zasnivaju infekcija virusom SARS-CoV-2 i komplikacije povezane s njom. Potrudićemo se da završimo ono što je započeo kako bismo odali priznanje njegovom izvanrednom radu na polju nauke – navodi se u saopštenju univerziteta.

Izvor: blic.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks