Poznata imena uhapšenih na sjeveru KiM

Poznata imena uhapšenih na sjeveru KiM

U jutrošnjoj akciji Кosovske policijske službe /КPS/ i njene specijalne jedinice ROSU u sjevernom dijelu Кosovske Mitrovice uhapšeni su pripadnik КPS-a Rade Basara i Vasilije Bojić, sin komandira КPS-a za region Sjever Željka Bojića, rečeno je Srni u КPS-u.

"Basara se dovodi u vezu sa ubistvom lidera Građanske inicijative `Sloboda, demokratija, pravda` Olivera Ivanovića. Bojić je uhapšen zbog ometanja službenih lica u izvršenju posla i kod njega je pronađeno oružje", kažu u КPS-u.

U policiji samoproglašenog Кosova navode i da su obojica uhapšenih sprovedeni u Policijsku stanicu u južnoj Кosovskoj Mitrovici i da su u toku njihova saslušanja.

Jutrošnja akcija sprovedena je prema nalogu specijalnog tužioca Sulje Hodže, koji je vodio istragu o ubistvu Ivanovića.

Ivanović je ubijen 16. januara prošle godine ispred sjedišta SDP-a u sjevernoj Кosovskoj Mitrovici.

Do sada su u okviru istrage uhapšena tri policajca i jedan civil. Uhapšeni policajci nalaze se u pritvorskom centru Grdovac kod Podujeva.

Izvor: Srna/rtvbn.com

Ranija vijest:

Više od 100 pripadnika jedinica ROSU sa 25 oklopnih vozila i džipova upalo je rano jutros na sjever Kosova, saznaje Tanjug.

Kosovska policija saopštila je da je u akciji na sjeveru Kosova uhapšen policajac u vezi sa ubistvom lidera Inicijative SDP Olivera Ivanovića, kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje, prenosi RTS.

"Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odjeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R.B.) uključenog u nalog za pretragu", navedeno je u saopštenju.

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.

"Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena još dva oružja i municija", piše u saopštenju.

Upad ROSU dogodio se samo dan poslije neuspjeha Prištine da postane članica Interpola.

Izvor: Tanjug

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks