Uhapšen predsjednik Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić

Uhapšen predsjednik Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić

Krunoslav Jakupčić predsjednik uprave Hrvatskih šuma uhapšen je jutros zbog sumnje da je zloupotrebio svoj položaj, piše hrvatski Telegram. Ovo hapšenje dio je policijske akcije, a tokom dana trebala bi uslijediti nova privođenja.

Predsjednika uprave Hrvatskih šuma tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti, a Hina piše da ga se tereti i za trgovinu utjecajem. Neki nagađaju i da bi predmet istrage mogla biti ilegalna sječa šuma, međutim kako je Telegramu neslužbeno potvrđeno ta informacija nije tačna.

”Gospodin Jakupčić je uhapšen, ali još nemam uvid u cijeli slučaj. Jutros su me zvali iz policije i kazali mi da je u tijeku pretres njegove kuće, a potom i službenih prostorija. Na teret mu se stavlja zloupotreba položaja i trgovanje utjecajem”, kazao je za RTL Jakuščićev advokat, Vladimir Terešak.

Telegram je o Jakupčiću pisao krajem 2018. godine. Tada je ovaj medij otkrio da je Jakupčić apsolutni rekorder u mjesečnim primanjima koja je tada iznosila 29.297,80 kuna i bila je veća od plate šefa hrvatske vlade Andreja Plenkovića.

Izvor: klix.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks