Uhodana mafijaška šema krađe na izborima o kojoj ništa ne znaju samo SIPA i Tužilaštva u BiH (Foto/Video)


Uhodana mafijaška šema krađe na izborima o kojoj ništa ne znaju samo SIPA i Tužilaštva u BiH (Foto/Video)

Ko je famozni kandidat Slavko Dragičević, osnivač i predsjednik SNSD-a u Doboju? Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je na Biračkom mjestu Mosko kod Trebinja, po rezultatima objavljenim na sajtu CIK-a BiH nakon kontrolnog brojanja, navodno  pobijedio izvjesni Slavko Dragičević, iako je po kopiji zvaničnog zapisnika pobijedila Jelena Trivić, a zvanično nema nijedan glas, počeo sam istraživati ko je famozni i anonimni „nezavisni“  kandidat koji je dobio simpatije glasača na Mosku.

Gle čuda, radi se o osnivaču i prvom predsjedniku SNSD-a u Doboju, vrlo bliskom i odanom saradniku Milorada Dodika, koji dugo vremena odrađuje prljave poslove lažno se predstavljajući. Tako Nezavisne novine od 11.01.2006. godine prenose saopštenje Opštinskog odbora SNSD-a u Doboju koji piše Saopšenje da su nepoznata lica odnijela dokumenta iz prostorije iz 2002. godine kada je predsednik OO SNSD-a u Doboju bio upravo Slavko Dragičević.

Dragičević je od osnivanja SNSD-a, i prije dolaska Dodika na mjesto premijera 1998. godine, bio na čelu lokalnog SNSD-a, i neprestano bio u najužem rukovodstvu i blizak saradnik pokojnog Uroša Gostića, koji je stekao moć jer je prije rata kao čelnik banke davao Dodiku kredite bez pokrića.

Da je Dragičević dio razrađene šeme i da dugo vremena određuje prljave poslove za predsjednika svoje partije Milorada Dodika govori i činjenica da je 2014. bio kandidat ispred Unije socijaldemokrata, a 2018. i 2022. godine „nezavisni kandidat“ za predsjednika Republike Srpske, kome je SNSD „pomogao“ da popuni biračke odbore širom Srpske.

Slavko Dragičević stalno jača, i svaki izborni ciklus dobija sve više glasova, što pokazuju rezultati izbora. Tako je na izborima 2018. kao nezavisni kandidat za predsjednika dobio 659 glasova a na ovim poslednjim, održanim oktobra ove godine ima značajan rast, dobio je 758 glasova, i ako ga zdravlje posluži, jer je očito da će biti istrajan i uporan dok mu SNSD skuplja potpise i daje novac za kandidaturu, možda i postane predsjednik Republike Srpske 2348. godine.

Zanimljivo da „kandidat“ i drug Slavko, na svom jedinom javnom pojaviljivanju i predstavljanju na Elta televiziji prije 4 godine, u prvoj rečenici kaže da se nije kandidovao da trguje biračkim odborima, i samo je trebalo da se zakune u svoju punicu, kao Suad Arnautović, pa da mu svi povjerujemo da govori istinu o svojim časnim namjerama.

 

Među „nezavisnim“ kandidatima je i Dušan Dragičević, a pitanje je da li je brat, dalji rođak ili „pobratim“ Slavku Dragičeviću, ili Igoru Gaševiću, takođe „kandidatu“ bliskom Dodiku i SNSD-u, čija supruga Maja često pjeva drugu predsjedniku. Vjerujem da bi MUP Srpske i SIPA imali bolje rezultate od mene i istrazi, i možda za svih 16 kandidata za predsjednika našli poveznice sa SNSD-om i režimom, ko im je prikupio novac i potpise da se kandiduju i sa kakvim namjerama.

Očigledno da je režim napravio uhodanu šemu izborne pljačke, kako da kupi i kontroliše Biračke odbore, a onda prekraja volju naroda, preko lažnih kandidata i stranaka,  iz jednog u drugi izborni ciklus ponavljaju se isti akteri, poput Slavka Dragičevića i Igora Gaševića, anonimni Albanci i drugi „nezavisni“ kandidati. Pitanje je do kada će korumpirani CIK BIH i druge zarobljene institucije tolerisati i legalizovati izbornu krađu…

Bonus video –

 

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter