Ustao i Prijedor! Nebo se otvorilo a opozicionari poručili: Stop prodaji rudnika fantonskoj firmi (Video)

Ustao i Prijedor! Nebo se otvorilo a opozicionari poručili: Stop prodaji rudnika fantonskoj firmi (Video)

Jaka kiša u Prijedoru nije spriječila opozicionare i nekoliko hiljada ljudi, koji su tražili da se spriječi prodaja Rudnika željezne rude Ljubija, koju je vlada Srpske namjeravala da uradi na kriminalan način.

"Mi smo danas došli u Prijedor i odlučno rekli NE prodaji rudnika vrijednog milijardu maraka", kazala je narodna poslanica Jelena Trivić, koja je navela da je ni jaka kiša nije spriječila opozicionare i građane da kažu vlasti NE prodaja naših javnih resursa za siću nekoj fantonskoj firmi. 

 

Lider SDS Mirko Šarović je kazao da SNSD iz straha rasprodaje držvne resurse zbog izbora..."To im nećemo dozvoliti", kazao je Šarović, naglašavajući da je dobro da je narod ustao i da se bori protiv ovih vladinih namjera da za sitan novac prodaju vrijedne firme.

 

"Ovo ne bi narodu uradio ni okupator, šta mu radi ova vlast", kazao je predsjednik Pokreta za pravdu i red nebojša Vukanović.

 

"Vlast predvođena SNSD-om se poigrava sa građanima Prijedora i igra sudbinama radnika, to im nećemo dozvoliti zajedno sa ovim narodom", kazao je lider PDP Branislav Borenović, navodeći da u ovoj energetskoj krizi niko se ne bi odlučio na ovaj potez kao ova neodgovorna vlast.

 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je rekao da treba sačuvati svaki pedalj ove zemlje i to je, kako je kazao, naša najveća odgovornost.

 

Organizatori protesnog skupa su opozicione partije, čiji lideri se nalaze u Prijedoru Mirko Šarović, Jelena Trivić, Branislav Borenović i Nebojša Vukanović...

Oni su pozvali građane Prijedora i okoline da se odlučno suprotstave otimačini i rasprodaji ključnih resursa Republike Srpske.


Video: BN TV/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter