Utvrditi ko je odgovoran za nabavku šatora zvanog pokretna bolnica

Utvrditi ko je odgovoran za nabavku šatora zvanog pokretna bolnica

Srpska demokratska stranka (SDS) insistira na odgovornosti svih nadležnih za nabavku šatora zvanog pokretna bolnica u Republici Srpskoj- kazao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

Očekuje od nadležnih u RS da objelodane ugovor, koji se sad raskida u vezi s tom nabavkom. 

-Na taj način će javnost bila upoznata sa svom štetom koja će opet biti plaćena iz džepova građana Republike Srpske - naglasio je Govedarica, saopćeno je SDS-a. 

Istakao je da javnost može samo da nagađa o stvarnoj šteti za nabavku pokretne bolnice. 

-Znamo da je samo prevoz šatora zvanog pokretna bolnica plaćen 400 hiljada KM, a o drugim štetama možemo samo da nagađamo. Zato je važno da se ugovor objelodani - ponovio je Govedarica. 

Govedarica se osvrnuo i na tvrdnje predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, izrečene na sjednici Narodne skupštine RS, da nije bilo greške tokom vanrednog stanja. 

-Možda je Dodik, kad je galamio u svom rastrojstvu sa skupštinske govornice kako nije bilo greške, u stvari izvodio performans i šalio se kao što je rekao za prisluškivanje narodnih poslanika. Izgleda da je politika u stvari skeč ali neka zna da srpski narod ne voli takve loše fore - zaključio je Govedarica, saopćeno je iz SDS-a.

Izvor: vijesti.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks