Uz ćutnju i saglasnost -srbende- i -rusofila- Milorada Dodika BiH uvela novi paket sankcija Rusiji (Video)

Uz ćutnju i saglasnost -srbende- i -rusofila- Milorada Dodika BiH uvela novi paket sankcija Rusiji (Video)

Bosna i Hercegovina je nedavno, prije sedam dana, uvela novi paket sankcija Rusiji, pridružujući se sankcijama koje uvodi Evropska Unija zbog sukoba u Ukrajini. Iako se u javnosti lažno predstavlja kao veliki rusofil, patriota i srbenda, prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina i protivnik NATO-a, po starom običaju Milorad Dodik se vraća na fabrička podešavanja, sluša svoje mentore sa zapada, pa je dao prećutnu saglasnost za uvođenje novih sankcija Rusiji i nije iskoristio mogućnosti, koje mu daje Ustav, da stavi „veto“ na odluku BiH o uvođenju sankcija.

I licemjeran odnos prema Rusiji, predizborna slikanja sa Putinom, lažna obećanja o investicijama i cijeni gasa, utakmici između Rusije i BiH uoči Svjetskog prvenstava u Sankt Peterburgu, te zabijanje noža u leđa čim izbori prođu, samo su pokazatelj da je beskrupulozni makijavelista bio i ostao sluga zapada, koji slijepo sluša i izvršava sve naloge svojih mentora.

Dovoljno je pogledati biografiju njegove savjetnice Ane Trišić Babić, koja se školovala u Londonu a pravo iz OHR-a „uletila“ u Vladu i Dodikovo okruženje, koja je veliki protagonista članstva BiH u NATO i evroatlanskih integracija, i sve će svima biti jasno.

Detaljnije u video prilogu iz Dnevnika BN televizije..


Piše: Nebojša Vukanović
Video: BN TV/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter