Uz negativan test - BiH od danas otvara granice za građane Evropske unije

Uz negativan test - BiH od danas otvara granice za građane Evropske unije

Od danas se omogućava ulazak i boravak u BiH državljanima članica EU i zemalja potpisnica Šengenskog sporazuma koji posjeduju test da su negativni na virus korona ne stariji od 48 časova od trenutka ulaska u BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U saopštenju je navedeno da Granična policija BiH obavlja provjere u skladu sa Zakonom i odlukama Savjeta ministara, a ulazak i boravak u BiH državljanima članica EU i potpisnica Šengenskog sporazuma definisana je najnovijom dopunom odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH.

Ulazak u BiH omogućen je i strancima koji posjeduju višekratnu šengensku vizu ili vizu zemalja EU ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama EU i šengenskog područja, takođe, pod uslovom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus korona, ne stariju od 48 časova od trenutka ulaska u BiH.

“Državljani ovih zemalja obavezni su da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih tijela BiH – epidemioloških i zdravstvenih”, piše u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da su od ove odluke izuzeti državljani Hrvatske, kojima je od 28. maja, kao i državljanima Srbije i Crne Gore, omogućen ulazak u BiH uz važeće putne dokumente.

Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks