Uzurpatori FK Radnik da sazovu skupštinu kluba


Uzurpatori FK Radnik da sazovu skupštinu kluba

"Krajnje vrijeme da uzurpatori moći i uticaja u FK ’’Radnik’’ Predrag Jović i Predrag Perković počnu poštovati normativne akte najuspješnijeg i najvažnijeg sportskog kolektiva u Semberiji", navodi Nikolić, koji poziva gradonačelnika Ljubišu Petrovića da se uključi u spašavanje FK "Radnik".

Todor Nikolić, navijač i dugogodišnji član Skupštine FK ''Radnik'' iz Bijeljine tvrdi da Predrag Jović, koji je predsjednik tog kluba, već godinu dana izbjegava sazivanje sjednice „najvišeg organa upravljanja kluba“, iako mu je to, ne samo statutarna, nego i lična obaveza koju je preuzeo na, kako je tada obrazloženo „hitnoj“ sjednici, koja je održana tačno prije godinu dana (28. marta 2020. godine ), kada je došlo do smjene dotadašnjeg predsjednika Upravnog odbora Mladena Krstajića i njegove upravljačke strukture.

"Za početak, držimo se statutarne obaveze Predraga Jovića da sazove Skupštinu FK Radnik na čijem se čelu nalazi. Ona proizilazi iz člana 15. važećeg Statuta, najvišeg organa upravljanja kluba“ te obavezuje na usvajanje godišnjih Izvještaja o radu i finansijskom poslovanju kluba i njegovih organa, te donosi završni račun kluba za prethodnu i utvrdjuje finasijski plan poslovanja za tekuću godinu", navodi Nikolić u otvorenom pismu, koje prenosi portal Dešavanjaubijeljini.

Nikolić upozorava da FK "Radnik", ukoliko do kraja marta skupština ne usvoji završni račun i preda ga nadležnim entiteskim institucijama, bez ikakve sumnje, ulazi u sivu zonu poslovanja sa, moguće je, vrlo teškim posledicama.

Prema tvrdnjama Nikolića, iznesenih u otvorenom pismu, moguć je i scenario da Predrag Jović zloupotrebi svoj položaj i potpiše završni račun u ime skupštine bez njenog održavanja ili da neko iz kluba falsifikuje njegov potpis, što nije nemoguće, jer takvih primjera, kako navodi, već ima iz prethodne prakse, ali to bi već bio otvoreni kriminal.

Ali možda nije ni čudo da dva Predraga ćute i podatke o poslovanju Radnika u periodu od 22. januara 2015. do 28. marta 2020. godine kriju kao zmija noge. Jer čitav taj period Predrag Perković  bio je član Upravnog odbora, a Predrag Jović predsjednik Skupštine FK ’’Radnik’’.

Dalje navodi da nikada skupština nije dobila finansijski izvještaj ni iz Krstajićevog vremena zbog, kako stoji u pismu, jasnih indicija da su u njegovom petogodišnjem periodu počinjene brojne malverzacije sa jedinim ciljem da novac koji pripada FK ''Radniku’’ završi u privatnim džepovima nekolicine ljudi.

"Predrag Jović i novoizabrani predsjednik Upravnog odbora Predrag Perković preuzeli su obavezu da, čim nalazi pravnog zastupnika budu gotovi, zakažu novu sjednicu i o situaciji koju su zatekli obavijeste skupštinu kluba, navijače i ukupnu javnost u Republici Srpskoj i BIH", kaže se u pismu.

Takođe se navodi da su članovi uprave FK "Radnik" u vrijeme Mladena Krstajića bili su i sadašnji članovi UO Milenko Zupur Globus, Miloš Stevanović i Duško Milanović, kojima možda i odgovara da se navedeni podaci sakriju od javnosti i pravosudnih institucija.

"Zato je krajnje vrijeme da uzurpatori moći i uticaja u FK ’’Radnik’’ Predrag Jović i Predrag Perković počnu poštovati normativne akte najuspješnijeg i najvažnijeg sportskog kolektiva u Semberiji", navodi Nikolić.

On upozorava da se zbog posledica (ne)činjenja dva Predraga, Radnik već uveliko nalazi na "respiratoru s obostranom teškom upalom oba plućna krila".

"Zbog toga apelujem i MOLIM novog načelnika opštine Bijeljina Ljubišu Petrovića da se uključi u rješavanje nagomilanih problema u funkcionisanju FK ’’Radnik’’ koji koristi javnu imovinu gradskog stadiona i dobar dio svojih aktivnosti finansira sredstvima koja se godinama izdvajaju iz gradskog budžeta", kaže se u otvorenom pismu ovog dugogodišnjeg navijača i člana skupštine FK "Radnik" Todora Nikolića.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter