Veliko Dodikovo srbovanje ima za cilj samo jedno - sačuvati kriminal SNSD-a - Evo šta nam je ponuđeno..(Video)


Veliko Dodikovo srbovanje ima za cilj samo jedno - sačuvati kriminal SNSD-a - Evo šta nam je ponuđeno..(Video)

Veliko srbovanje Milorada Dodika ima za cilj samo jedno - da se zaštiti kriminal SNSD-a i ljudi koji su mu bliski, rekao je potpredsjednik PDP i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak u emisji „Puls“ BN televizije.

On je istakao da Republika Srpska nije ugrožena od nekog sa strane, već od pogrešne politike SNSD-a.

"Republika Srpska je država u državi, a njene poluge vlasti su apsolutne. Zbog toga ostaje nejasno zašto SNSD stvara političku krizu, blokira institucije, privlači sankcije i rizikuje raspakivanje Dejtona ili stvaranje trećeg entiteta", kaže PDP-ov Igor Crnadak.

„Čitava kanonada velikog srbovanja koja dolazi od SNSD-a ima za cilj samo jedno. Da se zaštiti njihov kriminal, da se o tome ne priča i da naprave jednu fasadu od tih nacionalističkih priča. Posljednja informacija je da je uoči posebne sjednice jedan član vladajuće koalicije došao u Klub SDS i tražio da se jednoglasno usvoje zaključci o ukidanju VSTS-a, a da će sve ostalo da povuku. Njima je samo važno da kontrolišu pravosuđe. Sve ostali bi stavili ad akta“, rekao je Crnadak.

On je dodao da su se najveće pljačke desile u vrijeme pandemije virusa korona.

„Svi znamo, da je najveća nabavka za vrijeme policijskog časa i najveće profiterstvo se desilo od strane porodice člana porodice kabineta gospodina Dodika. To je sramotno i to je nešto zbog čega je narod s pravom zgrožen.“

Došlo je vrijeme biti ili ne biti za Republiku Srpsku, jasan je potpredsjednik PDP-a.

„Toliki je nivo destrukcije naših institucija i korupcije, da bi nastavak ove vlasti značio ekonomsko uništenje Republike Srpske. Imate šansku da to oporavite sad u zadnji momenat, a to imate šansu da uradite samo promjenom vlasti, a imate i šansu da se sve uruši“, rekao je poslanik PDP-a u NS Republike Srpske.

Nisu svi isti, kao što pokušava da nametne SNSD, uvjerava Crnadak.

„Opozicija će biti jedinstvena. Opoziciji se sada traži dlaka u jajetu. Ja bih volio da opozicioni orkestar svira zajedno, da kolege iz DNS-a uzmu svoje instrumente i dođu da sviramo zajedno, a ne da pokušavaju da oni budu dirigenti.“

Predizborni razgovori u PDP-u se privode kraju, kaže Crnadak, navodeći da je za sada neformalno prihvaćeno da ta stranka da kandidata za predsjednika Republike Srpske.

„Znate da su najozbiljniji kandidati za to Jelena Trivić i Draško Stanivuković. To će biti kandidat iza koga ćemo mi svi stati. Ovo što se dešava je utakmica koja će da traje“, rekao je on.

Prelomni trenutak te utakmice možda bude naredne sedmice, jer Crnadak kaže da će se već u narednoj nedjelji vidjeti određeni PDP-ovi koraci.

 

Video: BN TV/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter