Veterani odbrambeno otadžbinskog rata RS: Nećemo da nam o stvaranju VRS govore dezerteri i ratni profiteri

Veterani odbrambeno otadžbinskog rata RS: Nećemo da nam o stvaranju VRS govore dezerteri i ratni profiteri

Veterani odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske su dobili pozivnicu u povodu Dana VRS i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka. Infomedia Balkan prenosi njihovo reagovanje u cjelosti:


Pozivnica za naše Udruženje povodom Dana VRS i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka

Zahvaljujemo se svim starješinama 3 pješadijskog (Republika Srpska) puka a našim ratnim saborcima na ukazanom poštovanju i pozivu  koji su nam uputili za obilježavanje ovog svečanog datuma. Ujedno im se izvinjavamo, uz svo poštovanje i uvažavanje koje imamo prema njima, što se nismo odazvali na ovaj poziv.

Naša vojnička čast i ponos nam ne dozvoljava da nam na tako važnoj manifestaciji drže govore o stvaranju VRS i njenom doprinosu političari, koji su dok smo stvarali VRS i branili Republiku Srpsku, bili dezerteri i ratni profiteri. Oni koji su tokom rata bili daleko iza naših ledja i mjesta na kojima su se gubili životi i dijelovi tijela.

Oni koji su došli na vlast uz pomoć onih sila koje su otvoreno u svakom pogledu tokom i posle rata pomagali i dalje pomažu one koji otvoreno rade protiv Srpskog naroda i Republike Srpske.

Oni koji su radi dodvoravanja Zapadu a radi samo svojih ličnih interesa uništili VRS i sva njena obilježja, kao i obilježja Republike Srpske koja smo stvorili u ratu.

Oni koji su svojom vlašću za svoje privilegije od Zapada rušili institucije Republike Srpske, njenu privredu, pljačkali JP i njena prirodna bogatstva.

Oni koji su pokradenim i opljačkanim novcem, prijetnjama, ucjenama i izbornim kradjama otimali vlast sa ciljem kako bi Republika Srpska bila oteta od onih koji su je stvorili i njenog naroda, kako bi oni koji su je izbornim kradjama uzeli u svoje ruke i postali njeni apsolutni gospodari za koje ne važe ni Božiji ni ljudski zakoni.

Oni koji svakodnevno nemilosrdno pljačkaju Republiku Srpsku i njen narod a opljačkani kapital iznose van njenih granica i kupuju nekretnine tamo gdje vide svoju i buducnost svojih naraštaja, onda kada je ekonomski i zaduženjima dovedu do provalije.

Oni koji nemaju razumjevanja za časne demobilisane borce VRS koje su zaboravili, odbacili, ponizili i doveli do prosjačkog štapa ne zaslužuju da sjede uz nas na manifestaciji posvećenoj nama i primoravaju nas da slušamo njihove otrcane i lažne govore kojima nam iskazuju svoje lažno poštovanje a u praksi su svojim djelima pokazali i pokazuju svoje pravo poštovanje i brigu prema nama i Republici Srpskoj.

Sa vjerom u Boga i časne borce.

Izvor: Facebook/www.infomediabalkan.com/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter