Violeta i Snežana otišle u EU zbog bolje budućnosti, a tamo mučki ubijene


Violeta i Snežana otišle u EU zbog bolje budućnosti, a tamo mučki ubijene

Državljanka Srbije Violeta R. (38) pronađena je mrtva u ponedjeljak u Njemačkoj. Nepuna 24 sata kasnije u Švajcarskoj otkriveno je da je muškarac iz Srbije Goran S. nasmrt izbo svoju ženu Snežanu (47).

Njemačka policija otkrila je u ponedeljak oko 11 sati beživotno tijelo Violete R. iz Srbije u stanu u gradiću Hagen oko 15 kilometara od Dortmunda. Kako prenose mediji, njeno tijelo u lokvi krvi stajalo je najmanje nedjelju dana, a kako se sumnja, nesrećnu ženu ubio je njen nevenčani suprug (24).

– Policija je neočekivano nabasala na stravičan prizor u stanu u koji je došla po zajedničkom nalogu za hapšenje njenog nevjenčanog supruga policije Hagena i državnog tužilaštva u Dortmundu – prensoi Blic.

Prema njihovom pisanju, policija zločin pripisuje njenom bivšem nevjenčanom mužu (24) koji je, posle ubistva, sa sobom odvio Violetinu trogodišnju kćerku. On je u utorak uveče uhapšen u obližnjem mkestu Izerlon, a dijete je, iako nepovređeno, smješteno u bolnicu da se koliko-toliko oporavi od šoka.

Socijalni radnici preuzeli su djevojčicu od spasilačke službe i procijenili da joj je, u ovom momentu, potrebna bolnička njega. Još nije data nikakva izjava o tome u kakvom je odnosu djevojčica bila sa majčinim bivšim životnim saputnikom. Posle obdukcije, saopšteno je da je ubistvu prethodilo fizičko nasilje nad pokojnicom.

Prema pisanju lokalnih listova, stan u kome je Violeta R, porijeklom iz Srbije, ubijena, nalazi se u izrazito neupadljivom, sivom stambenom kompleksu. Nesrećna žena je tu posjedovala stan u kome je živela sa kćerkicom. Jedna komšinica je, u razgovoru za lokalni medij “Lokalni glas” rekla da je cijeli niz zgrada planiran za rušenje. Dodaje da je policija stalno svraćala jer je često postojao neki problem i narušavan je red i mir.

Lokalni mediji prenose da su iz stana u Izerlonu u momentu njegovovog hapšenja izašle žena i dvije djevojčice, od kojih je jedna kćerka žrtve.

Drugo ubistvo

Ubrzo nakon otkrivanja ovog stravičnog zločina, u Švajcarskoj je ubijena Snežana S. (47). Kako se sumnja, nju je nasmrt izbo njen suprug Goran.

Prema pisanju švajcarskih medija, svađa supružnika je bila oko podneva i ubrzo nakon nje u zgradi su se već pojavili policajci. Ko ih je pozvao, švajcarski mediji ne preciziraju, ali je moguće da je to bio upravo neko od suseda.

Policajci su u stanu zatekli jezivu scenu – 47-godišnja žena ležala je u lokvi krvi sa stravičnim povredama i poskekotinama. Obimno je krvarila, tako da ljekari nisu stigli ni da pokušaju da joj pruže pomoć pošto je nesrećnica izdahnula. Pojedini mediji su prenijeli da je na rukama imala rane od noža, da se do posljednjeg daha borila sa Goranom, a da je u tom metežu i on zadobio lakše povrede.

U stanu su policajci zatekli i Gorana S, njenog 49-godišnjeg supruga. Odmah je priveden i sve ove dane nalazi se u pritvoru u Lucernu, pošto se na osnovu dosadašnjih tragova osnovano sumnja da je on odgovoran za ubistvo.

– Oduvek su djelovali skladno, ne mogu da vjerujem da se ovako nešto dogodilo. Bili su uvijek prijatni, ljubazni… Godinama živim u ovoj zgradi. Ne mogu da zamislim da su imali bračne nesuglasice, nikada se nije čula buka iz njihovog stana – priča jedan od komšija.

Šta se tačno dogodilo sa bračnim supružnicima, šta je Gorana natjeralo da žustru svađu okonča ubadanjem svoje izabranice, zasad nije poznato i očekuje se da na ova pitanja odgovori istraga koja je u toku. U međuvremenu, na njihovim društvenim mrežama prijatelji i rodbina ostavljaju tužne komentare i oproštajne poruke posvećene Snežani, inače zaposlenoj u Centru za socijalni rad na mestu njegovateljice.

Ova porodica porijeklom je iz okoline Leskovca, a kako pričaju njihovi poznanici, Snežana i Goran u braku su bili 29 godina. Ubrzo nakon vjenčanja otišli su u Švajcarsku, gdje su se skućili.

– Njihov brak djelovao je skladno. Nikada se nije žalila na njega. Ona je bila vedra žena, vesela, brinula je o svima. Kad god bi došla u Srbiju, svima bi donijela nešto – kaže poznanica ove porodice.

Prema njenim riječima, tek nedavno su saznali da je između ovo dvoje supružnika pokrenuta brakorazvodna parnica.

– Ona je posljednji put bila u Srbiji u martu. Otišla je 8. marta, malo prije korone. Niko od nas nije pretpostavio da se između njih dvoje dešava nešto loše, a ne znamo ni razlog zbog čega ju je ubio. Ona je tajnu odnijela u svoj grob, a šta će on reći i da li će to biti istina, ne znamo – kaže ona.

Ubijenu Snežanu pronašao sin

Iza ubijene Snežane ostalo je troje djece: dve ćerke i sin. Upravo sin, kako navodi sagovornica, pronašao je svoju majku ubijenu.

– On je diplomirao kada je ona ubijena – kaže ona i dodaje da Snežanina majka pokušava da se organizuje i otputuje kćerki na sahranu.

– Samo je majku Snežana imala u Srbiji. Otac joj je preminuo prije dve godine i od tad majka ima samo nju. Žena pokušava da ode u Švajcarsku da sahrani kćerku – kaže ona i dodaje da je Snežana u Srbiji imala sve, ali da je otišla u inostranstvo zbog ljubavi.

– Ona je ovde imala sve, završila je medicinsku školu – zaključuje ona.

Izvor: blic.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks