Virtuelna rasprodaja Srpske: Potencijalni kupac -Ljubije- nema ni sjedište, ni sto, ni sekretaricu...


Virtuelna rasprodaja Srpske: Potencijalni kupac -Ljubije- nema ni sjedište, ni sto, ni sekretaricu...

Firma „American-Canadian Consortium SE-GEDC Corp.“, koja je potencijalni kupac akcija Rudnika željezne rude „Ljubija“, prema podacima koji su sami dostavili ovdašnjim medijima, nalazi se na njujorškoj adresi firme koja izdaje kancelarije na sat, mjesec, dva mjeseca ili virtuelno. Tačnije, potencijalni kupac „Ljubije“ nema ni svoje sjedište, nego unajmljuje od druge firme sekretaricu, eventualno sto i stolicu, na kratki period. To dodatno ovaj, direktno dogovarani posao, čini veoma sumnjivim", rekao je zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.

Vuković kaže da se ne može pronaći ni internet adresa firme, samim tim ni istorijat.

"Ono što je poznato jeste da su osnovani tek prošle godine i da se nalaze u prostoru firme koja se reklamira da je idealna za iznajmljivanje prostora malim biznisima, pojedincima preduzetnicima i to na sat ili dan. Znači, potencijalni partner za dokapitalizaciju našeg rudnika, u vlasništvu Republike Srpske, koje se bavi eksploatacijom i preradom našeg prirodnog bogatstva i koji navodno treba da uloži preko 50 miliona KM, postajući tako većinski vlasnik, po svemu sudeći je smješteno, u najboljem slučaju, u jednoj maloj kancelariji, iznajmljenoj privremeno, ili čak virtuelno. Nama neko to sada predstavlja kao ozbiljnu firmu kojoj treba da prodamo prirodna bogatstva Republike Srpske, a čista logika upućuje na suprotno, odnosno da je u pitanju veoma sumnjiv posao na kojem će neko zaraditi ogroman novac, u zamjenu za bogatstvo Republike Srpske", rekao je Vuković.

On ističe da režim ne želi da se u vezi rudnika “LJubija” izrade stručne studije pa da u skladu s tim Narodna skupština Republike Srpske donese odluku šta je u interesu Republike Srpske kada je ovaj resurs u pitanju.

"Normalno bi bilo da se javnim pozivom traže domaći i strani partneri, a ne u ličnim razgovorima po aerodromima, restoranima itd. Jedina sreća u ovom momentu za Prijedor i Republiku Srpsku je u tome što se bliži 2. oktobar, jer će pobjedom nad antinarodnim režimom biti zaustavljena bahatost svake vrste, pa i ova brutalna u vezi rasprodaje prirodnih resursa", dodaje Vuković.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter