Vlada RS dijeli pomoć samo određenim medijima (Video)

Vlada RS dijeli pomoć samo određenim medijima (Video)

Nezvanično Vlada Republike Srpske je počela da dijeli finansijsku pomoć određenim medijima. Zvanične informacije iz Vlade nema.

Nema zvanične informacije iz Vlade ali nekoliko izvora je potvrdilo da je Vlada počela sa podjelom finansijske pomoći medijima u Republici Srpskoj. U najužem krugu vlasti odlučeno da pomoć dobiju odabrani mediji, tvrde naši izvori.

Tako su, prema istim izvorima, sredstva već uplaćena banjalučkoj Alternativnoj televiziji koja je u vlasništvu najbližih saradnika i kumova Milorada Dodika. Radnici te medijske kuće već su dobili stimulans od 500 odnosno 1000 maraka.
 
Nezvanično određena sredstva su uplaćena i RTRS-u ali radnici još nisu dobili novac. Iz Vlade Republike Srpske nisu odgovorili na konkretna pitanja u vezi sa pomoći medijima.

Poslanik SDS-a Davor Šešić kaže da pomoć podobnim medijima i novinarima nije dobra poruka.

Nezvanično su nam iz ministarstva finansija rekli da pomoć medijima ne ide preko njihovog ministarstva a da o tome nije bilo govora na posljednjoj sjednici kompenzacionog fonda. U ministarstvu privrede su pojasnili da su oni bili zaduženi samo za donošenje uredbe o pomoći privredi za mjesec april.

Jelena Trivić poslanik PDP-a kritikuje davanje novca iz budžeta privatnim medijima.

Bez zvaničnih informacija iz Vlade posljednja najava pomoći medijima koji su imali štetu zbog pandemije izrečena je nakon sastanka izvršnog komiteta SNSD-a u maju.

U banjalučkom Klubu novinara kažu da čekaju da Vlada zvanično saopšti koliko je novca izdvojeno za pomoć medijima i koji su mediji dobili ili će dobiti pomoć Vlade Republike Srpske.

VIDEO:

 

 
Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks