Vlada Srpske pozvala sve članove organa za provođenje izbora iz RS-a da podnesu ostavke?


Vlada Srpske pozvala sve članove organa za provođenje izbora iz RS-a da podnesu ostavke?

Vlada Republike Srpske je u petak donijela zaključak kojim poziva sve članove organa za sprovođenje izbora iz Republike Srpske da podnesu ostavku na dužnost, objavio je danas portal Klix.

1. Vlada Republike Srpske je u petak donijela zaključak kojim poziva sve članove organa za sprovođenje izbora iz Republike Srpske da podnesu ostavku na dužnost, objavio je danas portal Klix.
2. Bjelica Prutina: Mi smo dužni da poštujemo zakon, a ne političke odluke.

Kako su naveli, u zaključku koji je donijet na 9. telefonskoj sjednici, navodi se da je Vlada RS stava da se zakoni mogu mijenjati samo u parlamentarnom postupku i da smatra neprihvatljivim nametanje izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH “od strane samozvanog visokog predstavnika u BiH”.

“Vlada Republike Srpske poziva sve članove organa za provođenje izbora, iz Republike Srpske, da podnesu ostavke na dužnost”, navodi se, u tom zaključku.

Bjelica Prutina: Mi smo dužni da poštujemo zakon, a ne političke odluke

Članica Centralne izborne komisije Vanja Bjelica Prutina rekla je za Gerilu da oni nisu dobili nikakav dokument od Vlade RS i da ne zna o čemu se konkretno radi, te da je ove informacije upravo čula od strane novinara.

Ipak, kako kaže, ona kao članica CIK-a je dužna da poštuje zakon koji definiše njen rad u Centralnoj izbornoj komisiji, kao i svaki drugi član.

„Mi smo dužni da poštujemo zakon i da budemo apolitični. Ako govorimo i o CIK-u, riječ je o tijelu koje je apolitično i moramo da djelujemo u skladu sa zakonom, a ne da slušamo i sprovodimo političke odluke“, rekla je kratko Prutina.

Izvor: Klix/gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter