Volkswagen od sledeće godine ima novi logo

Volkswagen od sledeće godine ima novi logo

Kompanija Volkswagen trenutno prolazi kroz velike promjene. Čelni ljudi te kompanije potvrdili su da će Volkswagen predstaviti svoj novi logo tokom sledeće godine. On je poslednji put bio predmet promjena 2012. godine, kada je dobio trodimenzionalni dizajn.

Rukovodstvo njemačkog proizvođača žele da njihovi automobili izgledaju „manje njemački“ kako bi još više popularizovali svoje modele, čime se nadaju da bi oni postali prodavaniji.

„Naš brend nije u jednako dobrom položaju u kakvom se nalazio prije nekoliko godina, a to djelom zbog toga što naši automobili izgledaju „previše njemački“, kazao je u intervjuu koji je dao ranije danas u Berlinu, Jochen Sengpiehl.

Napomenuo je da je jedan od razloga za to i Dizelgejt skandal. Nakon toga je naveo i da njihovi automobili treba da budu živopisniji, jer kompanija želi da se njihovi klijenti zabavljaju.

Prema tome, kako bi ostvarila svoju misiju da bude okrenuta klijentima, ova kompanija će prigrliti marketing preko društvenih mreža i digitalne tehnologije. Takođe, kompanija će koristiti dvije platforme kako bi promovisala svoju tehnologiju i električna vozila.

Sengpiehl je naveo i da će to na neki način opravdati veće cijene njihovih automobila. Kako bi uspjela u svojoj namjeri, kompanija će formirati marketinške timove na svim većim tržištima, a njihov cilj će biti da prenesu poruku kompanije klijentima na određenim tržištima i da informišu kompaniju o reakcijama na promjene.

Ti timovi će takođe imati ključnu ulogu u plasiranju električnih vozila u narednih nekoliko godina. Iako je prodaja električnih modela u porastu, još uvijek je riječ o veoma malom broju automobila na globalnom nivou.  Volkswagen planira da u narednih nekoliko godina predstavi serijske verzije koncept modela poput ID, ID Buzz i ID Crozz, te će marketing biti jedan od „ključnih djelova slagalice“.


Izvor: Vrele gume