Vrećo mora biti uklonjen iz pravosuđa - David Dragičević otet, mučen, ubijen

Vrećo mora biti uklonjen iz pravosuđa - David Dragičević otet, mučen, ubijen

Vrećo mora biti uklonjen iz pravosuđa: vlasti Francuske potvrdile zvaničnim dokumentima da je Vrećo lažirao optuženog Nerca u sudu u Gradišci; Milan Tegeltija čini sve da zaštiti Vreću

1.
Dalibor Vrećo, zločinactužilac, morao bi biti razriješen dužnosti tužioca i istjeran iz pravosuđa BiH, jer su iz Francuske stigli dokumenti koji potvrđuju da je Vrećo lažirao optuženog u “slučaju Naerac”.

2.
Potvrđeno mi je to iz diplomatskih krugova, a pismo državnih organa Francuske nalazi se u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu i njime se potvrđuje da je Naerac bio u ekstradicionom pritvoru u tamošnjem gradiću Versaju u isto vrijeme kada mu je suđeno u sudu u Gradišci.

3.
Sudija je bio Branislav Maletić, koji bi, takođe, kao i Vrećo, morao i krivično odgovarati za ovo nedjelo, jer su obojica počinili zločin.

4.
Bilokacija je mogućnost da čovek bude na dva različita mesta u isto vreme. U rimokatoličkoj crkvi postoji fenomen bilokacije. Razni sveci kao Sveti Antun Padovanski, Sveti Josif Kupertinski i Sveti Padre Pio su mogli biti na dva mesta u isto vreme. Kaže se, da im je želja za dobra dela bila toliko velika, da su mogli biti u isto vreme na dva mesta. Tako je naprimer i dominikanac, Martin de Pores obavljao svoje dužnosti u samostanu, dok se u isto vreme brinuo o bolesnima u bolnici.

5.
Očito je da je Vrećo pokušao “fenomen Bilokacije” primijeniti na Naercu, ali narečeni nije ni Sveti Antun, ni Sveti Josif, još manje Sveti Padre Pio ili Martin de Pores, pa se nije ni mogao nalaziti istovremeno na dva različita mjesta u isto vrijeme - u ekstradicionom pritvoru u Versaju i sudu u Gradišci!!!

6.
Koliko duboko je Vrećo, zajedno sa sudijom Maletićem, zagazio u kriminal svjedoči i podatak da je NN lice, koje je Vrećo doveo na suđenje (24.04.2017.) kao zamjenu za Naerca, čak dalo izjavu, prihvatilo nagodbu i dobilo šest mjeseci pritvora. To je za direktnu posljedicu imalo puštanje Naerca iz ekstradicionog pritvora u Versaju.

7.
Uputio sam nedavno pitanja Aleni Kurspahić, Glavnom disciplinskom tužiocu, u vezi sa slučajem Vrećo i dobio maliciozan odgovor koji glasi:
“UDT je, po službenoj dužnosti, a osnovom medijskih objava, otvorio predmet u vezi sa navodima iz Vašeg upita.

Kako je u toku istraga pred ovim Uredom, a koja obuhvata i radnje međunarodnu pravnu pomoć, što znatno utiče na dinamiku postupanja, u skladu sa članom 70. i 71. Zakona o VSTV- BiH, Ured za sada  ne može dati više informacija”.

8.
Sada UDT ima jasne i precizne odgovore dobijene putem “međunarodne pravne pomoći” i može brzo reagovati i, konačno, tužioca kriminalca udaljiti iz pravosuđa.

9.
Međutim, nije sve ni na Uredu disciplinskog tužioca, već je i do VSTS, čiji je predsjednik Milan Potkovani Tegeltija, koji štiti Vreću, po nalogu Dragana Lukača.

10.
Vreću štiti i Miodrag Bajić, šef Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i drugih oblika kriminala, iako se može, s punim pravom, ustvrditi da Posebno odjeljenje služi za skrivanje kriminala.

11.
Biće zaista interesantno posmatrati i pratiti kako će Tegeltija, Bajić i Lukač pokušati zaštiti Vreću od istjerivanja iz pravosuđa, kao i krivične odgovornosti, jer je, za njihov račun, godinu i po vršio sve moguće opstrukcije u predmetu teškog ubistva Davida Dragičevića, kako bi zaštitio Naručioce Ubistva, Ubice, među kojima su i pojedini pripadnici policije, kao i njihove saradnike.

12.
Uklanjanje Vreće i postavljenje novog, nekorumpiranog tužioca, moglo bi slučaj ubistva Davida konačno da pomjeri sa mrtve tačke u kojoj su ga držali i drže narečeni.

13.
Neće više biti dovoljno da Vrećo opstruiše predmet, a da Tegeltija djeluje kao bot, uz sadejstvo sa Lukačevim i Bajićevim botovima, i na društvenim mrežama teško, ogavno, odvratno, bolesno... vrijeđa i Ubijenog Davida, kao i one koji zahtijevaju istinu o ubicama i njihovo kažnjavanje.

Posebno su ogavni Lukačevi botovi o čemu sam nedavno pisao, što i ne čudi, jer iza njih stoji Individua koja je, naredila Hunti, pojačanoj batinašima dovedenim sa strane, da nemilosrdno pregazi goloruki narod 25. i 29.12. prošle godine u Banjaluci; Građane, koji su tražili istinu o ubistvu Davida i kažnjavanje odgovornih.

14.
David Dragičević otet je u ranim jutarnjim časovima 18.03.2018., potom mučen i ubijen, a njegovo tijelo nađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas. Ubistvo je javno pokušao prikriti Darko Ilić, zajedno sa patologom Željkom Karanom, na pres konferenciji 26.03.2018., iznoseći brojne laži i neistine o žrtvi likvidacije. Kasnije je to činio i Lukač, a nikada niko od njih nije odgovarao za obmanjivanje i laganje javnosti.

15.
Tegeltija će učiniti sve da zaštiti Vreću, a sama činjenica da su optužujući dokumenti iz Francuske stigli poodavno, ali da nisu još uvijek efektuirani u istrazi protiv Vreće, svjedoči da šef Pravosudne mafije i VSTS razvlači taj predmet.

16.
Bilokacija Vreće čini se kao sasvim dobar pokušaj za Tegeltiju, čije botovske “komentare” arhiviram i objaviću ih kao sabrana nedjela tog Šljama. 

Dodatak: Vrećin način "Bilokacije Naerca"

Objavljujem ponovo sve dokumente o “slučaju Naerac” koji dokazuju da je Dalibor Vrećo kriminalac i zločinac kojeg treba odmah istjerati iz pravosuđa, zatvoriti i presuditi na dugogodišnju zatvorsku kaznu.

“Slučaj Naerac”

1.
Dalibor Vrećo je bio tužilac u ovom predmetu, a Dragan Naerac je optužen da je 06.04.2006. godine “fizički zlostavljao Aleksandra Grubešića”, kojeg je nakon toga i opljačkao. 

2.
Prije nego ga je opljačkao, prijetio je da će ga ubiti, bo ga sabljom i maltretirao na razne druge načine.

3.
Naerac je, potom, pobjegao u Francusku.

4.
Osnovni sud u Gradišci 01.08.2016. godine donosi Naredbu o raspisivanju međunarodne potjernice za Naercem, a Interpol BiH je odmah prosleđuje Francuskoj.

5.
Francuske vlasti obavještavaju organe BiH 10.02.2017. godine da je Naaerac uhapšen i da se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za Koordinaciju policijskih tijela BiH, 10.02.2017. godine navodi da su od Interpola zaprimili obavijest da je taj dan Dragan Naerac uhapšen na području Francuske. 

Obavještava o tome Ministarstvo pravde BiH i Osnovni sud u Gradišci.

6.
Od Ministarstva pravde zahtijeva da uputi hitnu molbu za izručenje Naerca iz Francuske, jer bi po zakonu zbog djela koje je počinio mogao biti presuđen na deset godina robije.

7.
Iz Ministarstva pravde 14.02.2017 upućuju dopis Osnovnom sudu u Gradišci da je Naerac uhapšen u Francuskoj i traže se hitno dokumenti za zahtjev za ekstradiciju.

8.
Prizivni Sud Grada Versaja 06.04. upućuje advokatu Naerca poziv na ročište koje će se održati 27.04.2017. godine, iz čega je jasno da je Naerac u ekstradicionom pritvoru.

9.
Međutim, umjesto dokumenata za ekstradiciju, 28.04., u Osnovnom sudu u Gradišci organizuje se suđenje Naercu, na kojem se fingira da je i optuženi Naerac prisutan, iako je on u tom trenutku u ekstraadicionom pritvoru u Francuskoj u gradu Versaj.

10.
Dalibor Vrećo, kao postupajući tužilac zna da je isti u ekstradicionom pritvoru u Francuskoj u gradu Versaj, ali se ponaša kao da je Naerac u sudnici. 

11.
Vrećo to radi sve u dogovoru sa zaštitnicima Naerca, Naercem, ali i sudijom Branimirom Maletićem.

Iako Naerca nema, Vrećo učestvuje u postupku  kao da je tu, a u presudi, napisanoj, 03.05.2017. godine, čak se navodi i izjava “prisutnog” Naerca.

12.
“Optuženi na pretresu održanom 27.04. priznaje krivnju za djelo koje mu se stavlja na teret. Krivnju je priznao dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem upoznat sa posljedicama vezanim za imovinskopravni zahtjev i troškove postupka”, navodi se u presudi, kojom je Naerac presuđen na šest mjeseci zatvora.

13.
Kako je Naerac mogao navedeno izreći u sudnici u Gradišci, kada je u tom trenutku bio u ekstradicionom pritvoru u Versaju, Francuskoj? Nikako. Sve je lažirano, a u lažiranju je učestvovao Dalibor Vrećo, koji je prihvatio donešenu presudu.

14.
Nevjerovatna je drskost, bezobrazluk, poniženje pravosudnih institucija u kojem su učestvovali Vrećo i sudija Maletić. To je ujedno i svjeočanstvo da je pravosuđe potpuno trulo i da njime vladaju kriminalci.

Naravno, Naerac je mogao da plati ovakvu izrečenu kaznu i da ne ide u zatvor, što je on i učinio.

15.
Nakon ovakve presude, Sud u Gradišci je donio Naredbu o obustavi potjernice za Naercem i on je pušten na slobodu.

Osnovni sud u Gradišci, 01.06. obustavlja potjernicu, jer je “lice pristupilo Sudu” 28.04.2017. godine. Kakva laž.

Direkcija za Koordinaciju stavlja van snage potjernicu. 

16.
Iz Ministarstva pravde Francuske 02.06.2017. traži se objašnjenje o “slučaju Naerac” i obavještavaju organe BiH da su sljedeće saslušanje u vezi sa pitanjem ekstradicije  zakazali za 27.06.2017. godine. 

Nakon lažiranog suđenja u Gradišci, upućivanja dokumenata koji su, defakto, falsifikovani, jer Naerac nije bio prisutan na procesu, sud u Francuskoj ga je pustio na slobodu.

17.
Ukoliko Vrećo ne završi u zatvoru nakon sveg zla i zločina koje je počinio, onda je definitvno da je pravosuđe u potpunosti u rukama Zločinačkih organizacija koje ga koriste kao alatku za čišćenje kriminalnih djela koja su počinili i čine - od nasilništva, pljački, pa do ubistava!

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks