Vučić ugostio Biljanu Čekić: Zaslužila je više od Oskara


Vučić ugostio Biljanu Čekić: Zaslužila je više od Oskara

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je mladoj Biljani Čekić, koja je glumila djevojčicu u filmu "Dara iz Jasenovca", za sve što je tako mnogo, a sa malo godina, uradila za cjelokupan srpski naroda, za Srbiju i za Republiku Srpsku, te joj poželio uspjeh u daljem radu.

Vučić je, poslije susreta sa Biljanom Čekić i njenom porodicom, ocem, sestrom i bratom, rekao da je posebno ponosan što je mogao da ih sve ugosti.

"Posebno sam ponosan jer Biljana je, iako nam za takav film nikada neće dati Oskara, zaslužila i više od Oskara. U srpskom narodu i kod građana Srbije kao da je dobila više od Oskara", rekao je Vučić nakon susreta u vili Mir na Dedinju.

On je naveo da je Biljana simbol ne samo jedne fantastične uloge, koju je odigrala, već je uvjeren da će još mnogo takvih i boljih uloga biti pred njom u životu.

"Ovo je toliko važno za celokupan srpski narod da njenu ulogu nikada nećemo zaboraviti. Ona je to uradila na predivan način, sa mnogo emocija", rekao je Vučić i dodao da je porodica mlade glumice skromna, da su to dobri ljudi, onakvi kakve ih je većina Srbije i naroda zamišljala.

Vučić je dodao da je Biljana željela da upozna srpskog glumca Miloša Bikovića, koji se trenutno nalazi u Sjevernoj Makedoniji, ali je bio mnogo radostan kada je čuo za ovu želju, tako da će se upoznati neki drugi dan.

Biljana je rekla da joj je veoma drago što je posjetila Beograd i zahvalila Vučiću što je predivno ugostio nju i njenu porodicu.

Ona je dodala da je prošetala Beogradom, koji je divan grad i da joj je drago što je došla i upoznala sve divne ljude.

Predsjednik Srbije prethodno je svom ženama čestitao 8. mart i naglasio da su mušakrci bez žena ništa, bez njihove podrške i pomoći i da su žene oslonac i stub društva.

"U budućnosti treba da omogućavamo više prostora za njihovo odlučivanje. Onda ćemo sigurno uvek imati mir i pre svega umeti da gledamo u budućnosti i da na čak, usudio bih se reći, pravičniji način rešavamo sve probleme sa kojima se suočavamo", dodao je Vučić. 

Izvor: tanjug

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter