Za elitu Republike Srpske još 45 miliona KM iz budžeta - Sirotinja neka viri iz -stočnog vagona-? (Foto)


Za elitu Republike Srpske još 45 miliona KM iz budžeta - Sirotinja neka viri iz -stočnog vagona-? (Foto)

Utrostručiti, slabija matematika i jabuke. Ponovo se pokazalo da mi matematika i račun nisu jača strana. Prije dva dana naivno sam povjerovao, iako znam da ne treba nikada, Uzurpatoru na funkciji predsjednika, kada je tokom ceremonije otvaranja teniskih terena u Banjaluci izjavio da je cijena radova teniskih terena u Parku Mladen Stojanović koštala 34 miliona maraka, a danas je stigla ispravka – radovi su koštali 45 miliona maraka!?

Prema do sada podvučenoj crti Vlada je izdvojila 34 a grad Banjaluka 11 miliona maraka, ili u prosjeku dnevno su trošili pola miliona maraka na beton, čelik, malo stakla i plastike. Vjerovatno ni ovo nije konačna brojka, a dok prođe turnir vjerujem da će izaći bar na 50 miliona maraka, sa skromnim troškovima reprezentacije. Da su se u jabukama, a ne milionima, ovako subrojali i omašili bilo bi previše, ali ko mari kad sve ide po glavi stanovnika i džepu naroda.

Kad su u decembru prošle godine počeli radovi, bez građevinske dozvole i izmjena Regulacionog plana grada Banjaluke, gradonačelnik, premijer, predsjednik i svita govorili su da će izgradnja teniskih terena koštati ukupno 15 miliona maraka, od čega je Vlada Republike Srpske trebala da izdvoji 10 a grad Banjaluka 5 miliona maraka.

Radovi su utrostručeni, stalnim nadograđivanjem i ugrađivanjem, ne samo građevinskog materijala, a koliko je ko dobar i koliko se ko masno ugradilo u cijeloj operaciji, da li je par miliona ostalo svim organizatorima akcije, predsjedniku, gradonačelniku, premijeru i predsjedavajućoj  Predsjedništva BiH, čiji su sinčići, tačnije uspješne sinčine, izvodili radove sa svojom firmom „Prima“ možda će pokazati istraga Tužilaštva i policije po Krivičnoj prijavi koju sam podnio.

Baciti 45 miliona maraka da bi koja hiljada ljudi, uglavnom „elita“, tajkuni i političari zamaskirani sa malo studenata i učenika sa kojim će se slikati, sedam dana gledala uživo mečeve Đokovića i družine u Banjaluci, dok mnogi nemaju ni koru jaja da kupe za Vaskrs a većina naroda živi na ivici siromaštva, u najmanju ruku je suludo, drsko i bezobrazno.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter