Za vikend svjetska premijera filma -Elegija lovora- crnogorskog reditelja Dušana Kasalice na Sarajevo Film Festivalu


Za vikend svjetska premijera filma -Elegija lovora- crnogorskog reditelja Dušana Kasalice na Sarajevo Film Festivalu

Posebno mi je drago što će se festival desiti fizički i što ćemo imati priliku da film gledamo u bioskopu, kazao je reditelj i scenarista Kasalica

"Elegija lovora", debitantski igrani film mladog crnogorskog reditelja Dušana Kasalice, svoju svjetsku premijeru imat će u nedjelju, 15. avgusta, u 19 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, u Glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala.

Dušan Kasalica, reditelj i scenarista filma, povodom premijere je izjavio:

- Sarajevo Film Festival za mene ima poseban značaj. Tamo su premijerno prikazani moji kratki filmovi, koji su i nagrađeni, naša producentska kompanija Meander Film je sa projektima prisutna na Cinelinku, gdje smo razvijali i "Elegiju lovora", pa je premijera filma na ovogodišnjem SFF-u čast ali i osjećaj da ćemo film prikazati među prijateljima. Posebno mi je drago što će se festival desiti fizički i što ćemo imati priliku da film gledamo u bioskopu.

U ovom ostvarenju uglađeni univerzitetski profesor Filip, u interpretaciji Frana Lasića, odlazi sa suprugom (koju glumi Savina Geršak) na odmor. Nakon nekoliko dana provedenih u ugodnom, monotonom ambijentu hotelske banje, njihov naizgled idealan brak se završava. Čini se da Filipov život propada, ali okovan samopouzdanjem, on svaku novu situaciju u životu prihvata sa neobičnom lakoćom.

Glumačku ekipu, osim Frane Lasića i Savine Geršak, čine Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac, Lidija Kordić, Lidija Petrone, Zoran Trojanović. Direktor fotografije je Igor Đorđević, scenografkinja i kostimografkinja Natalija Vujošević, dizajner zvuka Jakov Munižaba, montažerka Jelena Maksimović, dok je producentkinja Jelena Angelovski.

„Elegija lovora” nastala je u produkciji Meander Filma uz podršku Filmskog centra Crne Gore i u koprodukciji s Non-Aligned Films iz Beograda. Projekat je također podržan i od strane Filmskog centra Srbije.

Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter