Zadar - Sedam mladića grupno silovalo maloljetnicu, sudija ih pustio na slobodu

Zadar - Sedam mladića grupno silovalo maloljetnicu, sudija ih pustio na slobodu

Policija je protiv sedmorice mladića u dobi od 17 do 19 godina podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da su u godinu dana u više navrata grupno silovali tada 15-godišnju djevojku. Silovanja su se dogodila u periodu od augusta prošle do jula ove godine.

Mladići su neka od silovanja snimali mobitelom, a snimljenim materijalom ucjenjivali su djevojku kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose. Prijetili su joj da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako ne pristane na seks.

Jedan od silovatelja bio je i njen bivši dečko koji ju je pretukao u nekoliko navrata.

Policija ih privela, sudija ih pustio da se brane sa slobode

Policija je zbog sumnje u kaznena djela protiv polne slobode, za polni odnos bez pristanka, bludne radnje, prijetnje, tjelesne povrede i iskorištavanje djece za pornografiju na štetu maloljetnice prijavila dvojicu 19-godišnjaka, tri 18-godišnjaka te dvojicu 17-godišnjaka.

Policija je petoricu mlađih punoljetnika privela prošlog petka, a nakon što su ispitani, svi su pušteni da se brane sa slobode.

Mladići koje se sumnjiči za višestruko grupno silovanje žive u istom mjestu kao i silovana djevojka, a sudija im je odredio mjere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom.

Izvor: avaz.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks