Zaključci NSRS naručeni su da održe tenzije, jer se oni u takvoj tenziji najbolje snalaze

Zaključci NSRS naručeni su da održe tenzije, jer se oni u takvoj tenziji najbolje snalaze

Zaključci Narodne skupštine nemaju prevelik domet, naručeni su da se održi tenzija jer se oni u takvoj tenziji najbolje snalaze. To nije tajna, ponekad treba izmisliti nekog neprijatelja, rekao je Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i predsjednik SDS Mirko Šarović danas u Sarajevu.

On je kazao da je sam način donošenja zaključka bio pogrešan i da u proces pripreme materijala nije uključena opozicija.

– Svašta nam je ispričao član Predsjedništva BiH gospodin Dodik i o onim jagnjadima, prasadima, Amerikancima, Evropljanima, naprosto nisam mogao sve da zapamtim. Nudio nam je čak i koaliciju. Mislim da je vraćanje na ‘95. godinu NSRS je potpuno suvišno. Ako govorimo o velikim pitanjima u Narodnoj skupštini koja bi trebala da bude opšte prihvaćena onda se podrazumijeva da svi treba da učestvuju.

Mi nismo imali priliku da učestvujemo u tom materijalu koji je loš, nakaradan, pretenciozan, netačan. Jedan pravi pravcati politički pamflet. Mislim da se on zaista nije trebao pojaviti pred poslanicima Narodne skupštine. Nudio sam lično Dodiku u neformalnom razgovoru povucite ovaj dokument, on to nije prihvatio – istakao je Šarović.

Izvor: klix.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks