Zakopao umrlu majku u garažu - kako bi primao penziju

Zakopao umrlu majku u garažu - kako bi primao penziju

Slobodan R. (53), osumjičen da je zakopao svoju mrtvu majku u garaži u domaćinstvu u kom su zajedno živjeli, kako bi nastavio da prima njenu penziju, najprije je beživotno tijelo držao na krevetu u sobi, zatim ga je prebacio u kadu ispunjenu ledom, a kada je počeo da se širi nesnosan miris, odlučio je da je zakopa, saznaje "Blic".

Pozadina zločina koji je zgrozio Srbiju, čini se, još je gora. Prema nezvaničnim informacijama, Slobodanova majka Stevana je u 87. godini umrla prirodnom smrću, što on nije prijavio nadležnima. Želeći da nastavlja da prima njenu penziju, smislio je opak plan.

Najprije je njeno beživotno tijelo držao u kući, na krevetu. Kako su dani prolazili, počeo je da se osjeća nesnosan smrad. Želeći da izbjegne da bude otkriven, napunio je kadu ledom i flašama sa hladnom vodom i smestio je u nju misleći da će tako uspjeti da prikrije trag.

Za sve to vrijeme, bivšoj ženi, koja ga je i prijavila policiji, govorio je da je majka u bolnici.

Kako ni led u kadi nije mogao da prikrije neprijatan miris, odlučio je da Stevanu zakopa u garaži, u dvorištu porodične kuće u kojoj su živjeli.

Vidjevši da iskopava rupu, Slobodanova bivša žena je otišla u policiju i sve ispričala nadležnima, govoreći da sumnja da joj je nešto uradio.

- Kada je policija došla, Slobodan je vrlo mirno i staloženo razgovarao sa službenicima MUP. Tek na trenutke pokazao bi neku vrstu uznemirenosti. Na pitanje gdje mu je majka, odgovorio je direktno i jasno: "Zakopao sam je u garaži" - priča "Blicov" izvor blizak istrazi.

S druge strane, Slobodanova bivša je ispričala da je starica bila nepokretna i da je svu brigu o njoj vodio Slobodan. Međutim, povremeno bi ga čula kako urla na majku, govoreći da više ne može da izdrži pritisak koje je njegovanje jedne teško pokretne starice nosilo.

Podsjećanja radi, motiv ovako gnusnog postupka najvjerovatnije je penzija koju je Stevana primala. Riječ je o boračkoj penziji koju je naslijedila od svog supruga. Komšije komentarišu da je riječ o iznosu od oko 1.700 evra.

Izvor: blic.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks