Zapad finansira nerede u Bjelorusiji!

Zapad finansira nerede u Bjelorusiji!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je uveren da Zapad finansira ulične skupove i nerede u toj zemlji. Lukašenko je na sednici beloruskog Saveta bezbednosti pozvao lidere zapadnih zemalja, koji se sastaju danas kako bi razgovarali o situaciji u Belorusiji, da se fokusiraju na probleme u svojim državama. "Zapadne države, direktno, bez skrivanja, otvoreno najavljuju prikupljanje sredstva i njihovo slanje u Belorusiju. Mi to vidimo", rekao je Lukašenko.

On je dodao da Belorusija ne može da prati sva sredstva koja se šalju u tu zemlju jer ih, kako tvrdi, mnogo dolazi u kešu. "Ali mi to znamo i mi ćemo se usredsrediti na to pitanje", poručio je Lukašenko, a prenosi BelTA. Lukašenko je pozvao lidere zapadnih zemalja da se usredsrede na probleme u svojim državama. "Voleo bih da ih posavetujem: pre nego što upru prstom u nas trebalo bi da na agendu svojih sastanaka stave pitanja 'žutih prsluka' u Francuskoj i užasnih nereda u SAD. Želim da pre svega razmotre proteste protiv mera izolacije zbog korona virusa u Nemačkoj i drugim evropskim zemljama", naveo je Lukašenko.

On je na sastanku Saveta bezbednosti, na kojem su putem video linka učestvovali i lideri regiona, rekao da se Belorusija i dalje suočava sa teškom društvenom i političkom situacijom, preneo je TAS S.

Masovni protesti opozicije počeli su širom Belorusije 9. avgusta posle predsedničkih izbora, na kojima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko. Opozicija ne priznaje rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Izvor: tanjug.rs/kurir.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks