Započinje serija koncerata Plesnog kluba -101- u povodu jubileja 40 godina postojanja Kluba (Foto/Video)


Započinje serija koncerata Plesnog kluba -101- u povodu jubileja 40 godina postojanja Kluba (Foto/Video)

U srijedu devetnaestog juna ove godine Plesni klub „101“ Bijeljina započinje svoju mini seriju koncerata u povodu četrdeset godina postojanja najstarijeg aktivnog plesnog kluba u Bosni i Hercegovini. Tog dana će naveče u dvadeset časova, u Centru za kulturu u Bijeljini započeti obilježavanje značajnog jubileja ove sportske organizacije a nastaviće se sedam dana kasnije (26.06.2024.g.) u Centru za kulturu u Ugljeviku, gdje već, gotovo jednu deceniju, djeluje jedna od uspješnijih sekcija Plesnog kluba „101“ Bijeljina. 

Ova mini serija koncerata u povodu pomenutog značajnog jubileja će se završiti krajem ove godine, najvjerovatnije ponovo u Centru za kulturu u Bijeljini, kada će Klub ponovo prikazati svoje najuspješnije koreografije i pojedince i ekipe koje su, do sada, nastupale širom evropskog kontinenta i ostvarile više nego dobre rezultate, te na najbolji način prestavljale svoj grad, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

Plesni klub „101“ je započeo sa radom kao Plesni klub „101“ Sarajevo poslednjih dana marta 1984, godine, u prostorijama SKUC (studentski kulturni centar) „Rebus“ na Fakultetu političkih nauka „Veljko Vlahović“ u Sarajevu, gdje je u to vrijeme egzistirala i čuvena, kultna diskoteka „Rebus“. 

Svih ovih decenija kroz Plesni klub „101“ su prodefilovale hiljade članova koji su svoje prve plesne korake a poneki i puno više od toga, u Sarajevu, ali i širom bivše Jugoslavije, naučili sa trenerima ovog Kluba koje je predvodio Stojadin Knežević, prof., prvi i do sada jedini predsjednik Plesnog kluba „101“ i jedan od njegovih osnivača.

 

Foto naslovna: Plesni klub "101" Bijeljina
Video: Dance Fest Novi Sad
Izvor: www.infomediabalkan.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter