Zašto Dodik i njegova vlast iz Srpske -rastjeruje- najbolje? Student generacije ne može da dobije posao (Foto)


Zašto Dodik i njegova vlast iz Srpske -rastjeruje- najbolje? Student generacije ne može da dobije posao (Foto)

Ljekar, student generacije ne može da dobije posao. Dr Duška Regoda završila je medicinu na Medicinskom fakultetu u Banjaluci u septembru mjesecu 2022. godine sa prosječnom ocjenom 9,80. Ona je od prve do šeste godine bila najbolji student, kako na studijskom programu medicina, tako i među studentima svih drugih studijskih programa na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, ali ona ipak nije zaposlena u našoj zemlji.

Takođe, Regoda je i dobitnik zlatne značke Univerziteta u Banjaluci, plakete Medicinskog fakulteta, povelje Komore doktora medicine Republike Srpske. U toku studija bavila se volonterskim radom, volontirala u Urgentnom centru UKC-a RS, bila je lokalni koordinator za medicinsku edukaciju u SaMSIC-u, te je i dobitnica stipendija za izuzetno nadarene studente fonda “dr Milan Jelić” i fondacije “dr Valentina Vrtikapa”.

Najbolji student bez zaposlenja

Ništa od toga nije bilo dovoljno kako bi ona bila zaposlena, iako joj je, kako navodi, na svečanoj dodjeli diploma dekan Medicinskog fakulteta ispred svih profesora i studenta obećao posao na kardiologiji u UKC RS. Ona se nadala da će svoj put i usavršavanje nastaviti na UKC RS, ali do dana današnjeg, iako je najbolji student, ne može dobiti posao u najvećoj zdravstvenoj ustanovi Srpske, iz njoj nepoznatih razloga. Regoda ističe da je već četiri puta išla na razgovor sa upravom UKC-a, dekanom Medicinskog fakulteta, predavala molbe za posao, na koje nije dobijala odgovore, kao ni obrazloženje zašto njen prosjek nije dovoljan za taj posao. I tako je ona kao student generacije nezaposlena, umjesto da sa svojim znanjem pomaže pacijentima koji na pregled čekaju po nekoliko mjeseci.

Ugovor prije promocije

Takođe istakla je da je prije svečane promocije svršenih diplomaca, u septembru prošle godine generalni direktor UKC RS prof. dr Vlado Đajić potpisao ugovor o radu sa studentom koji je tada proglašen najboljim, a koji je studije medicine završio sa prosječnom ocjenom 9,73.Regoda za naš portal navodi da je ona i ranije povodom toga reagovala, te ističe da se ovako nešto nije desilo u istoriji Medicinskog fakulteta.
“Žalila sam se dekanu i prodekanu za nastavu. Ne bih dobila značku, niti povelju da se nisam žalila. Tražila sam da se javno na RTRS-u ja promovišem kao najbolja, što i jesam svojim trudom, radom i grčevitom borbom. Možete pitati sve moje kolege ko je bio najbolji svih šest godina. U martu mjesecu prošle godine sam dobila i nagradno skijanje na Kopaoniku kao najbolji student Medicinskog fakulteta, a doveli su me do situacije da se moram skrivati da sam najbolja i koliko znam. Sve sam pošteno stekla i preponosna sam na sebe”, ističe ona.

Cilj: Biti najbolji ljekar kojeg je BiH ikad imala

Regoda dodaje da su već četiri najbolja u Njemačkoj, te i ona planira da im se pridruži.
“Takođe, u budućnosti planiram raditi što više, učiti i truditi se da budem najbolji ljekar kog je Bosna i Hercegovina ikad imala. Već će se naći ustanova koja će cijeniti moja znanje”, zaključila je Regoda.

Izvor: banjaluka.com

Čitaoci ogorčeni poslije priče o ljekaru- studentu generacije koji ne može da dobije posao (Foto)

Članak o Duški Regodi, ljekaru i studentu generacije koja ne može da dobije posao, veoma brzo izazvao je veliki broj reakcija građana i naših čitaoca. Mnogi od njih su ogorčeni, ali kako kažu, to je nažalost, realnost naše zemlje.

“Poznajem momka koji je završio medicinu i otišao u Austriju. Tamo su ga pitali pa kako su tako kvalitetnog doktora pustili iz njegove zemlje da ode. A koga je ovdje briga za kvalitet. Što prije odeš iz ove sredine tim bolje".

Šta tu nije jasno? Pa to je normalno u BiH.

Naša realnost nažalost.

Sramota društva!!!”, samo su neki od komentari, koji se nižu ispod ovog članka.

Podsjećamo, dr Duška Regoda završila je medicinu na Medicinskom fakultetu u Banjaluci u septembru mjesecu 2022. godine sa prosječnom ocjenom 9,80. Ona je od prve do šeste godine bila najbolji student, kako na studijskom programu medicina, tako i među studentima svih drugih studijskih programa na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, ali ona ipak nije zaposlena u našoj zemlji.

Foto naslovna: Društvene mreže
Izvor: banjaluka.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter