Zašto je advokat Vladimir Milošević, u predmetu Alumina, povukao Tužbu protiv Vlade Srpske i njenih institucija?


Zašto je advokat Vladimir Milošević, u predmetu Alumina, povukao Tužbu protiv Vlade Srpske i njenih institucija?

Plaćena sudska taksa za Aluminu u visini od 1000 maraka. U subotu smo hitno, nakon što je advokat Vladimir Milošević povukao Tužbu protiv Vlade Republike Srpske i njenih institucija, vjerovatno jer se  nagodio sa Gordanom Pavlovićem i Zoranom Stevanovićem, podnijeli kao Lista za pravdu i red, podnijeli Tužbu protiv Vlade, Ministarstva finansija i Poreske uprave Republike Srpske kako bi spriječili da PAVGORD u stečajnom postupku preuzmu upravljanje Aluminom.

Svi su se povukli i ućutali, nijemo posmatraju otimačinu, ali tu smo mi da pokušamo spasiti što se spasiti može, te spriječimo da javno dobro i bogatstvo ode u ruke tajkunima bliskih vlasti zahvaljujući korupciji i namještenim poslovima.

Okružni privredni sud odredio je predmetnog sudiju, to je Mediha Džemalić, a stigao je i poziv Suda za plaćanje sudske takse. Sud je ocijenio da je visina sudske takse 1000 maraka, koju sam danas odmah uplatio jer bi u suprotnom bila naplaćena kazna od 500 maraka, da nismo uplatili u predviđenom roku od 8 dana.

Sve je spremno za početak procesa, koji bi mogao biti jako važan, kao i Apelacija koju smo uputili Ustavnom sudu Republike Srpske, jer će od toga zavisiti da li će Republika Srpska ili dvorski tajkuni biti vlasnici strateški važnog preduzeća, koje ima godišnji prihod od 400 miliona maraka.

Neka bude borba neprestana do konačne pobjede, a radnicima i sindikatima Alumine neka služi na čast što ćute, iako je njihova koža i posao u pitanju.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter