Zašto su ruski mediji oduševljeni Milošem Bikovićem

Zašto su ruski mediji oduševljeni Milošem Bikovićem

Ruski mediji oduševljeni su uspjehom srpskog glumca Miloša Bikovića na njihovom tržištu, pa su ga javno pohvalili putem svojih medija i predvidjeli mu uspješnu karijeru.

“Ruska filmska industrija je u porastu, a sve više srpskih glumaca puca na ruske filmove. Prošli februar je bio posebno uspješan za rusku kinematografiju. Objavljen je film „Ice“ o ljubavnom trouglu između profesionalnih klizača na ledu. Tri dana kasnije, jedini ruski film prikazan u zvaničnoj selekciji na Berlinskom filmskom festivalu, „Dovlatov“ očarao je kritičare, a glavne uloge u oba filma su igrali srpski glumci: Miloš Bikovi i Milan Marić”, navodi medij „Ruska Sližba“ i dodaje:

“Ruska filmska industrija u posljednje vrijeme doživljava neku vrstu buma. Zajedno sa veoma uspješnim filmovima, koji su prikazani na prestižnim filmskim festivalima, počelo je da se proizvodi sve više i više jakih komercijalnih slika namijenjenih masovnoj publici.

Ovo ogromno tržište privlači starije holivudske zvijezde kao što su Arnold Švarceneger, Antonio Banderas i Džon Malković, a s druge strane mladim srpskim glumcima daje mogućnost da rade u Rusiji. Početak ovog trenda je postavio Miloš Biković, koji je prvo glumio Nikitu Mikhalkova u „Sunčevom uticaju“, a zatim je dobio glavnu ulogu u trileru „Duhless-2“. Oduševljeni njegovom „ubjedljivom igrom“, režiser Oleg Trofimov i producent Aleksandar Andrijusčenko su ga angažovali za jednu od glavnih uloga u filmu „Led“. Po mišljenju producenta, ispred Bikovića je uspješna karijera u Rusiji, jer on veoma pažljivo pristupa ulogama i istovremeno ima šarm evropskog glumca”, navodi se u tekstu stranog medija „Ruska služba“.


Izvor: Alo.rs