Završena drama kod Gradiške

Završena drama kod Gradiške

Muškarac, koji se još juče oko 19 sati zatvorio u kuću zajedno s majkom, nakon što je bacio bombu prema komšiji, uhapšen je danas oko 13 časova. On je stavljen pod kontrolu, a majku, koja je bila sa njim zatvorena u kući, je odvezla Hitna pomoć.

On je odbijao svaki vid saradnje sa pregovaračkim timom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), a na licu mjesta su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS. Na mjestu događaja je bio i Dragan Lukač, ministar MUP-a Republike Srpske.

Podsjećamo, velika drama odvijala se u selu Turjak kod Gradiške gdje se muškarac zabarikadirao u kuću i to nakon sukoba s komšijom na kojeg je bacio ručnu bombu, koja se srećom nije aktivirala.

Nakon toga on se zaključao u porodičnu kuću, zajedno sa svojom majkom.

Portparol PU Gradiška Slobodanka Subotić rekla je ranije "Nezavisnim" da je policiji juče oko 18 časova prijavljeno da je u mjestu Turjak jedna osoba fizički napala komšiju, pri čemu je u ruci držao ručnu bombu. "Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave. Utvrđeno je da je prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuo na komšiju, da bi prema njemu bacio bombu koja se nije aktivirala. Potom je pobjegao s lica mjesta i zaključao se u porodičnu kuću, zajedno s majkom", rekla je Subotić.

Izvor: nezavisne.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks