Zbog zabrane ulaska na crnogorsko primorje pjevači pred bankrotom!


Zbog zabrane ulaska na crnogorsko primorje pjevači pred bankrotom!

Nekada je Crnogorsko primorje bilo glavno stecište estradnjacima, koji su po cijelo ljeto tamo imali nastupe u brojnim diskotekama i klubovima. Tokom sezone najviše su bili traženi pjevači poput Cece Ražnatović, nove i stare zvijezde “Granda”, Saša i Dejan Matić, Boban Rajović, Dara Bubamara i mnogi drugi. Poslije više od dvije decenije biće ovo prva sezona koja će proći bez muzičara iz Srbije, kojima je, kao i ostalim našim državljanima, zabranjen ulazak u tu državu.

Doduše, sezona nastupa ni prošle godine nije bila na zavidnom nivou jer su tamošnje vlasti odlučile da sruše najveće klubove na samoj obali mora, poput “Trokadera”, “Parisa”, “Ambinetea”, “Rafaela”, “Malteza”, Majmija” i još 14 ugostiteljskih objekata u kojima su tokom jula, avgusta i septembra uglavnom nastupali phevači iz Srbije. Ali, i pored toga, većina zvijezda je 2019. gostovala u Crnoj Gori, održavajući nastupe na otvorenom i u objektima koji su bili udaljeni od mora.

Prema pisanju alo.rs, većina pjevača je već u problemu zbog nedostatka novca i gubitak letnje sezone samo će im otežati stvari.

– Malo je onih koji mogu da kažu da su bezbrižni i da imaju ušteđevinu, a čak ni oni neće moći još dugo da izdrže ovu situaciju. Estrada je na koljenima! Najviše gube oni koji su najviše zarađivali, poput Cece, Lukasa i Matića, a oni koji su uzimali male honorare već su počeli da nastupaju po klubovima u unutrašnjosti Srbije. Ako propadne letnja sezona na primorju, a sve izgleda da hoće, šteta će biti nemerljiva – kaže naš sagovornik, insistirajući da mu ne pominjemo ime, i dodaje:

– Na primer, Ceca je za jedan nastup u primorskim klubovima uzimala do 25.000 evra, a obično je imala po sedam ili deset tezgi tokom ljeta. Znači, ona će ove godine izgubiti 200.000 evra. Tu je negdje i Saša Matić koji je u gubitku blizu 150.000 evra. Koliko znam, i Dara Bubamara je često odlazila da pjeva na primorje, ali njene cijene su niže, ona je možda zarađivala do 50.000 po sezoni – smatra on.

Izvor: alo.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks