Zdravko Čolić dobitnik nagrade -Kemal Monteno-


Zdravko Čolić dobitnik nagrade -Kemal Monteno-

Zdravko Čolić je ovogodišnji dobitnik AMUS-ove nagrade „Kemal Monteno“ koja se dodeljuje za najbolja umetnička dostignuća i autorsko stvaralaštvo u području zabavne odnosno popularne muzike.

Zbog poslovnih obaveza, aktuelne skandinavske turneje i snimanja spota u Portugaliji, Čolić nije bio u prilici da prisustvuje sinoćnjoj ceremoniji dodele nagrade u sarajevskom Domu mladih, a publici i prijateljima zahvalio se video-porukom u kojoj je pored ostalog rekao: „Dragi prijatelji, hvala na nagradi. Lepo je što se čuva sećanje na našeg Kemu, koji je bio moj veliki prijatelj i saradnik. Sve vas srdačno pozdravljam“.

Koncertom u Geteborgu 24. marta Zdravko Čolić je otpočeo svoju skandinavske turneju u okviru promocije albuma "Ono malo sreće", izdatog u decembru od strane dve najveće diskografske kuće u regionu – PGP RTS i „Kroacija rekords“.

Do koncerta u Malmeu zakazanog za 7. april, pevač koristi priliku da u Lisabonu snimi spot za pesmu sa aktuelnog albuma "Tebe čuvam za kraj", autora Miroslava Rusa za koju je aranžman uradio Nikša Bratoš.

Emotivna balada je već osvojila mnogobrojnu publiku širom regiona koja sa nestrpljenjem iščekuje i ekranizaciju pesme.

Zdravko Čolić nastavlja skandinavsku turneju koncertima u Malmeu (7. april), Stokholmu ( 14. april) i Horsensu (21. april).


Izvor: RTS