Zloupotreba javnih resursa u stranačke svrhe (Video)

Zloupotreba javnih resursa u stranačke svrhe (Video)

Za deset dana predizborne kampanje, Dodik je 7 puta koristio Helikopterski servis Republike Srpske, kako bi posjećivao stranačke skupove, kažu u Transparensi internešnelu BiH, a mjesto i vrijeme predizbornih skupova SNSD-a se podudaraju sa letovima Helikopterskog servisa RS.

I tokom ove predizborne kampanje zvaničnici nastavljaju sa zloupotrebama javnih resursa u stranačke svrhe. Tako je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, od početka kampanje više puta koristio helikopter Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske, navodi se u monitoringu organizacije Transparensi internešnel BiH, kako bi putovao na predizborne skupove.

Za deset dana predizborne kampanje, Dodik je 7 puta koristio Helikopterski servis Republike Srpske, kako bi posjećivao stranačke skupove, kažu u Transparensi internešnelu BiH, a mjesto i vrijeme predizbornih skupova SNSD-a se podudaraju sa letovima Helikopterskog servisa.

Od 18. do 25. oktobra Dodik je posjećivao lokalne odbore SNSD-a i stranačke skupove  u Bratuncu, Milićima Srebrenici, Loparama, Ugljeviku, Bijeljini, Kalinoviku, Foči, Palama, Trebinju, Brčkom, Kozarskoj Dubici, Modriči i Tesliću. U tom pravcu je letio i helikopter Vlade RS.

Ovo dokazuje, smatraju u Transparensiju, da zvaničnici više i ne pokušavaju da prikriju upotrebu javnih resursa u stranačke svrhe.

Ovo je najradikalniji, ali ne i jedini način kako vrh SNSD-a zloupotrebljava javne resurse, smatraju u opoziciji.

U nevladinom sektoru upozoravaju da prema važećim regulativama Helikopterski servis samo posmatra ko može da koristi njihove usluge, ali ne i u koje svrhe. Na ovaj način je prevoz državnim  sredstvima u stranačke svrhe zakonit iako se radi o očiglednoj zloupotrebi javnih resursa.

VIDEO:

 

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks