Zverev - Đoković je favorit za osvajanje Vimbldona

Zverev - Đoković je favorit za osvajanje Vimbldona

Njemački teniser Aleksander Zverev rekao je da je Novak Đoković s razlogom najbolji teniser svijeta i da je favorit za osvajanje Vimbldona.

Zverev ne krije da je njegov cilj osvajanje titule na najprestižnijem turniru, ali isto tako je savršeno svjestan od koga se očekuje da podigne trofej u Londonu.

U intervjuu za Daily mail, Aleksander nije štedio pohvale kada je govorio o Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru, jednim od najboljih tenisera svih vremena.

– Meč protiv Novaka na završnom Mastersu u Londonu je najveća titula u mojoj karijeri, ali se nadam da će se to promijeniti za dvije nedelje od sad. Izgubio sam tada od Novaka u grupi, ali sam se dobro spremio za finale, igrao agresivno. Da ne pričam kako sam se osjećao kada sam u polufinalu savladao Federera – rekao je Zverev.

Rad sa nekadašnjim šampionom Ivanom Lendlom podigao je njegovu igru na viši, posebni nivo tenisa.

– On donosi mentalitet šampiona, uspijeva da vas nauči kako na kom turniru da se ponašate i šta da radite. Kada dođem do polufinala i finala, on je jedini koji može da me pogura preko ivice – poručio je Zverev.

Takođe, Nijemac je napomenuo da je prema njegovom mišljenju favorit za osvajanje Vimbldona upravo Đoković.

– Naravno da je Novak favorit za osvajanje Vimbldona, posebno na način na koji igra ove sezone. Rodžer je i dalje nevjerovatan, mislim da ljudi treba da shvate koliko je teško igrati kvalitetan tenis na travi, a koliko igrača mogu jako lako da uhvate dobru nedjelju na Grend slemu. Serviraju jako, imaju po 50 vinera i prave iznenađenja, to će biti teško za svakog, čak i za Novaka – završio je Zverev.

 

Izvor: Daily mail