Zvezda: Jedini krivac za nestanak ABA lige biće Partizan


Zvezda: Jedini krivac za nestanak ABA lige biće Partizan

Klub sa Malog Kalemegdana je saopštio i da su svi klubovi učesnici ABA lige, osim Partizana, na današnjem sastanku dostavili svu potrebnu dokumentaciju pravnicima ABA lige za preregistraciju, prenos udjela i početak nove sezone. Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da opstrukcije Partizana utiču na napore ostalih klubova da sačuvaju ABA ligu i istakao da će crno-bijeli biti jedini krivac za eventualni prekid, kašnjenje ili nestanak regionalnog takmičenja.

Zvezda je, nakon još jednog nesupješnog sastanka, podsjetila da je početkom 2020. godine tužila ABA ligu kada nisu sprovedene jednoglasno usvojene odluke na Skupštini od 3. januara 2020, sa ciljem da se urede osnivački akti lige koji nisu uredjeni od 2015. godine i za koji su glasali svi članovi Skupštine. "Nakon tri Skupštine na kojima su klubovi jednoglasno glasali za prenos udjela klubova i vansudsko poravnanje između Zvezde i ABA lige, čime bi liga dobila menadžment, uređenu vlasničku strukturu i mogućnost da nesmetano funkcioniše, predstavnik Partizana Ostoja Mijailović, koji je tri puta glasao pozitivno za ovaj predlog, počeo je sredinom jula sa opstrukcijom i rušenjem lige pozivanjem na neki 'sukob interesa' između Crvene zvezde i FMP-a", navela je Zvezda. "Crvena zvezda pravno, administrativno, niti na bilo koji drugi način nije povezana sa FMP-om. Bez obzira na tu činjenicu, u namjeri da sakrije sve svoje greške, propuste i ogroman minus u klupskoj kasi, Ostoja Mijailović našao je 'rješenje' u vidu sportske arbitraže u Lozani i skretanje pažnje sa svojih problema, ali nanoseći ogromnu štetu košarci u regionu", navela je Zvezda.

Zvezda je navela i da je jedini nadležan sud za sve sporove povodom ABA lige i društvenog ugovora Trgovinski sud u Zagrebu. Klub sa Malog Kalemegdana je saopštio i da su svi klubovi učesnici ABA lige, osim Partizana, na današnjem sastanku dostavili svu potrebnu dokumentaciju pravnicima ABA lige za preregistraciju, prenos udjela i početak nove sezone. Partizan je, navodi Zvezda, bio jedini klub koji je bio protiv zakazivanja naredne Skupštine ABA lige od strane kluba rotacijski utvrđenog redosljedom da predsjedava ligom. "Crvena zvezda zato kao odgovornog za eventualni prekid, kašnjenje, nestanak ABA lige, ili neučestvovanje pojedinih klubova u njoj, kao isključivog krivca vidi Partizan", ističe se u saopštenju Zvezde.

Zvezda na kraju "odgovorno tvrdi da nema nikakvog sukoba u srpskoj košarci na relaciji i izmedju Crvene zvezde, Partizana i FMP-a, već samo između ABA lige i Partizana jer "taj klub ne sprovodi odluke Skupštine regionalnog takmičenja za koje je i sam pozitivno glasao u tri navrata". "Partizan je još jednom pokazao ogromnu neodgovornost u trenucima kada bi gašenje lige dovelo do brojnih tužbi i višemilionskih odštetnih zahtjeva od strane sponzora ABA lige", navela je Zvezda.

Izvor: beta.rs/Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks