Zvezda slavi 76. rođendan, Najbolji trener Stanković, Borjan igrač


Zvezda slavi 76. rođendan, Najbolji trener Stanković, Borjan igrač

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo je 76. rođendan. U prostorijama fudbalskog kluba uručene su nagrade za najbolje sportiste, trenere i klub u 2020. godini.

"Mesec dana pre osnivanja sportskog kolektiva Crvena zvezda, osnovano je Omladinsko fiskulturno društvo Crvena zvezda. Ovo je 76. rođendan našeg kluba i ponosni smo pre svega na ljude iz Ujedinjenog saveza antifašističke omladine Srbije koji su 4. marta 1945. godine osnovali Zvezdu", navodi se na sajtu kluba.

Do imena kluba Slobodan Ćosić i Zoran Žujović prvi potpredsednici kluba došli su dan dan pre osnivačke Skupštine 4. Marta. Ćosić je preldožio ime Zvezda, a Žujović je dodao na to 'odlično, samo kad je crvena'. Hroničari tog vemena kažu da se tako rodila naša Crvena zvezda. Za prvog predsednika kluba izabran je Đorđe Paljić, za potpredsednike Slobodan Ćosić i Zoran Žujović, za sekretara Ljubiša Sekulić, za blagajnika Dušan Bogdanović, a ekonom je bio Predrag Đajić".

U prostorijama fudbalskog kluba, održana je ceremonija i dodela nagrada za najbolje u 2020. godini.

Za najbolji klub u okviru sportskog društva Crvena zvezda, proglašen je fudbalski, koji je 31. put osvojio domaće prvenstvo, a četvrti put zaredom igrao u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

"Na današnji dan pre 76 godina rođen je najveći klub na ovim prostorima i ponos ovog naroda i države. Posebno mi je drago što smo četvrti put zaredom najbolji na ovim prostorima, osvajamo titulu u Srbiji i uspešno igramo evropsko takmičenje. Ponosan sam na sve ostale uspehe naših sportista, svi su zaslužili ovaj pehar. Nama ostaje da se borimo za crveno-bele boje u nadi da će pandemija proći u ovoj godini i da ćemo nastaviti sa normalnim životima i biti oslonac i kičma celom sportskom društvu", rekao je generalni direktor fudbalskog kluba Zvezdan Terzić. 

Priznanja za najboljeg sportistu i sportistkinju godine dobili su golman Milan Borjan i džudistkinja Andrea Stojadinov.

Nagradu za najboljeg trenera osvojio je Dejan Stanković.

"Srećan nam rođendan, želim od srca svim klubovima sportskog društva, da nastavimo da branimo crveno-bele boje, jer nam istorija daje obavezu da to radimo. Ja primam ovaj trofej, ali njega ne bi bilo da nije mojih momaka, uprave i stručnog štaba, koji su bili uz mene, pogotovo kada nije sve išlo kako treba, ali kada radiš pošteno, stvari dođu na svoje mesto", zaključio je Stanković.

Predsednik Sportskog društva Nebojša Čović rekao je da su, uprkos tome što je pandemija odložila brojna takmičenja, Zvezdini sportisti u godini iza nas bili odlični.

"Sportisti i klubovi Crvene zvezde ipak su osvojili 34 trofeja, 16 u seniorskoj i 18 u mlađim kategorijama. Titule su osvojili fudbaleri, atletičari, atletičarke, karatisti, ragbisti i drugi. Andrea Stojadinov ispisala je istoriju, Nemanja Majdov osvojio je srebro na EP, atletičarka Milena Tirnanić je šampionka Balkana, Strahinja Jovančević osvojio je srebro, Anja Lukić bronzu. Zavidni rezultati ostvareni su i u mlađim kategorijama", rekao je Čović.

Izvor: rts.rs

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter