Zvicera i njegovu ženu proteruju iz Ukrajine - Opakom Peci Pitbulu 40 godina

Zvicera i njegovu ženu proteruju iz Ukrajine - Opakom Peci Pitbulu 40 godina

Radoje Zvicer (37), označen kao vođa kavačkog klana, i njegova supruga Tamara Zvicera najverovatnije će biti proterani iz Ukrajine. Nezvanično, razlog za to je procena da ugrožavaju nacionalnu bezbednost Ukrajine, kao i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Takođe, ukoliko se ne potražuju, a poseduju pasoš i neke druge zemlje osim Crne Gore, biće deportovani u tu zemlju. U suprotnom, biće upućeni u Podgoricu direktnim letom čim Radoje Zvicer izađe iz bolnice.

Zvicer se nalazi u jednoj bolnici u Kijevu od 26. maja, kada je teško ranjen u sačekuši u kvartu u kojem je živio. Zbog napada na Zvicera, uhapšeni su Crnogorci Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković.

U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Nišliju čeka 40 godina robije?

Nakon što je otkriveno da je Nišlija Petar Jovanović (46), zvani Peca Pitbul, osumnjičen za ubistvo Marka Vukovića (41), kuma navodnog vođe kavačkog klana, 17. januara na Bežanijskoj kosi u Beogradu, nadležni organi iz Ukrajine razmatraju mogućnost da ga izruče Srbiji.

Očekuje se da će ukrajinska policija u skorije vrijeme uzeti izjavu od Zvicera. Kako prenose ukrajinski mediji, njega u bolnici čuva policija, a Jovanović je 26. maja uhapšen u Odesi.

- Policija iz Srbije je u aprilu obavestila ukrajinske kolege da se osumnjičeni za teško ubistvo u Beogradu nalazi na njihovoj teritoriji. Međutim, osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe, među kojima je bio i Jovanović, imali su krticu u tamošnjoj policiji - objašnjava izvor Kurira.

- Protiv Pece Pitbula je u Srbiji podneta krivična prijava za teško ubistvo. Međutim, njemu i u Ukrajini preti robija zbog sumnje da je učestvovao u ranjavanju Zvicera. Zasad nema pouzdanih informacija o tome da li će ukrajinsko pravosuđe odlučiti da srpskim kolegama ustupi vođenje postupka, a ukoliko se to dogodi, Pitbul bi mogao da bude osuđen i na 40 godina - pojašnjava izvor.

Ukrajinsko pravosuđe razmatra i mogućnost da Radoja Zvicera i njegovu ženu Tamaru protera.

- Moguće je da ih predaju crnogorskim vlastima. Takođe, ukoliko ih Crna Gora ne potražuje, a poseduju pasoš i neke druge zemlje, biće deportovani u tu zemlju - preneo je podgorički Dan.

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks