Borislav Radovanović - Ćulume, nema oprosta - Objavljujem prijave ubistva Davida Dragičevića (Foto)

Borislav Radovanović - Ćulume, nema oprosta - Objavljujem prijave ubistva Davida Dragičevića (Foto)

Vidjeli smo sramnu izjavu kriminalca i zločinca Darka Ćuluma po kojoj su o njemu širene "diskreditacije", no on, velikodužan kakav jeste, "oprašta svima". E pa nema oprosta! Na blogu sam postavio stranicu sa kakve je moguće pročitati kompletan sadržaj prijava koje smo Davor Dragičević i ja podnijeli nadležnim tužilaštvima. Nakon ovoga imam pravo na pitanje: kako je moguće da Darko Ćulum i ostatak zločinačke grupe i nadalje sa slobode i pozicija čine tako teška krivična djela? 

Klikom na link OVDJE ili u vrhu stranice bloga na link pod nazivom "PRAVDA ZA DAVIDA - KRIVIČNA PRIJAVA" građani, mediji i stručna javnost moći će pregledati sadržaj prijava krivičnih djela za kakva je procesuiran Darko Ćulum, aktuelni kandidat za direktora SIPA. Uskoro objavljujem i svoje svjedočenje i druge dokumente iz ovih krivičnih predmeta.

Naprosto, svako koga to interesuje moći će vidjeti na bazi kakvih navoda, dokaza i činjenica smo Davor Dragičević i ja još 17.05.2018. godine kod Okružnog tužilaštva u Banjaluci procesuirali Darka Ćuluma, Dragana Lukača i Darka Ilića. Kako su radili tako smo u dopunama prijava procesuirali i Želimira Lepira i Dalibora Vreću, a sve transparentno i argumentovano.

U konačnici predstavljam prijave Tužilaštvu BiH protiv imenovanih, uz dodavanje Milana Tegeltije, Mahmuta Švrake i Nedeljka Lubure. Javnost se pita zašto Tužilaštvo BiH dosad nije preuzelo predmet ubistva Davida Dragičevića, a iz prezentovanih prijava vidljivo je kada smo ovu zločinačku organizaciju policijsko-tužilaških moćnika procesuirali na tom nivou. I za kako teška krivična djela.

Na kraju ističem kako je objelodanjivanje sadržaja prijava tek prvi korak predstojeće kampanje ukazivanja kakvi kriminalci i zločinci gospodare našim institucijama. Navode prijava i dokaze dostaviću na desetine adresa raznih stručnih tijela iz zemlje i okruženja, te zatražiti stručna mišljenja o dokaznom kvantumu. Da vidimo šta struka kaže: mogu li ovakvi poput Ćuluma i drugih prijavljenih biti na slobodi, a pogotovo na pozicijama državno-represivnog aparata.

Foto na linku: https://radovanovicborislav.blogspot.com/2020/01/culume-nema-oprosta-objavljujem-prijave.html

Piše: Borislav Radovanović

Izvor: https://radovanovicborislav.blogspot.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks