Radar: Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) umro u policiji, nasilnom, a ne prirodnom smrću


Radar: Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) umro u policiji, nasilnom, a ne prirodnom smrću

D. D, brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt devojčice Danke Ilić, umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je veštačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, saznaje Radar.

U sudsko-medicinskom nalazu konstatovane su brojne povrede D. D. po telu, zbog čega su veštaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz veštaka je prosleđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje, piše Radar.

Osumnjičenom D. D. iz Bora u subotu 6. aprila određeno je zadržavanje do 48 sati u policijskoj stanici u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog dela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubistvo Danke Ilić.

Iste noći, tri sata posle ponoći, policija je saopštila da je D. D. preminuo „prirodnom smrću“.

U saopštenju MUP-a od 7. aprila navodi se da je osumnjičenom u ranim jutarnjim časovima „pozlilo“ i da je „uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D. D. u 3.10 časova preminuo“.

Veštačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu je, međutim, pokazalo da D. D. nije umro prirodnom smrću, već od posledica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu veštaka.

Piše: Vuk Cvijić
Foto naslovna: Danas.rs/Screenshot/klix.ba
Izvor: radar.nova.rs/danas.rs

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter