Šta je punca natjeralo da puca zetu u glavu

Šta je punca natjeralo da puca zetu u glavu

Ranjeni Adnan Tahirović završio na Maksilofacijalnoj klinici, Alema Bostandžija i njen otac Ibro trenutno pod nadzorom policije.

Policijski izvještaj o porodičnoj drami u Sarajevu: Šta je punca natjeralo da puca zetu u glavu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdalo je saopćenje o pucnjavi u kojoj je Ibro Bostandžija pucao u glavu zetu Adnanu Tahiroviću, koji je napao njegovu kćerku Alemu.

- Jutros u 6:25 sati obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Velikokladuška, područje općine Novi Grad Sarajevo. Odmah su na mjesto događaja izašli policijski službenici Četvrte PU te potvrdili navode dojave. Tom prilikom je povrede vatrenim oružjem zadobio A. T., rođen 1988. godine, te mu je ukazana ljekarska pomoć od ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, nakon čega je hospitalizovan na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede - saopćio je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

On je naveo da je upotrebi vatrenog oružja, prema prvim informacijama, prethodio Tahirovićev nasilni ulazak u porodičnu kuću Ibre Bostandžije.

- A. T. je fizički napao svoju nevjenčanu suprugu A. B., kćerku I. B., koji su tom prilikom zadobili tjelesne povrede. U toku su uviđajne radnje te prikupljanje i provjera svih saznanja i informacija s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela. Lica A. T. i I. B. su pod nadzorom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo - saopćio je Hadžiabdić.

Izvor: avaz.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks